Ρωσικός τουρισμός | Επέστρεψαν οι πρώιμες κρατήσεις για Τουρκία - 1 εκατ. Ρώσους σχεδιάζει να πάει ο TEZ Tour

03-11-21 | ΑΓΟΡΕΣ

Επιστρέφει το ενδιαφέρον στη ρωσική αγορά για πρώιμες κρατήσεις στην Τουρκία για διακοπές το 2022, όπως αναφέρει ο τουρ οπερέιτορ TEZ Tour, ο οποίος σχεδιάζει να στείλει περίπου 1 εκατομμύριο Ρώσους τουρίστες για διακοπές στη γειτονική χώρα.

Η ενημέρωση αυτή έγινε στο πλαίσιο φιλοξενίας δημοσιογραφικής αποστολής από τη Ρωσία στην Τουρκία, που διοργάνωσε ο TEZ Tour, με τον εκπρόσωπό του εκεί, το τουριστικό γραφείο Areles Travel.

Όπως είπε ο Ferhan Yilmaz, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Areles Travel, στους Ρώσους δημοσιογράφους, ήδη ξεκίνησαν οι πρώιμες κρατήσεις Ρώσων για τουρκικά θέρετρα για το 2022, ενώ έντονο ενδιαφέρον καταγράφεται και για προσφορές σε χειμερινές ημερομηνίες. Όπως είπε, ο TEZ Tour θα προσθέσει μια επιπλέον πτήση στο πρόγραμμα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Μεγάλη ζήτηση, ανέφερε ο Ferkhan Yilmaz, παρατηρείται όχι μόνο για τα θέρετρα στην Αττάλεια, αλλά και για περιηγήσεις στην Καππαδοκία και την Κωνσταντινούπολη.

Από το 2020, τόνισε, οι κρατήσεις γίνονταν κατά μέσο όρο 5 ημέρες πριν από την αναχώρηση, αλλά τώρα η κατάσταση έχει αρχίσει να αλλάζει. Αυτή τη στιγμή, υπογράμμισε, οι κρατήσεις φτάνουν μέχρι το φθινόπωρο του 2022. Υψηλή ζήτηση υπάρχει για τα ακριβά ξενοδοχεία στις περιοχές Μπέλεκ και Κεμέρ. Οι εκπτώσεις στις προωθητικές προσφορές φτάνουν αυτή τη στιγμή το 60%, είπε ο κ. Γιλμάζ.

Οι τιμές στην Τουρκία

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν θα υπάρξουν απότομες αλλαγές στο επίπεδο των τιμών τη θερινή περίοδο-2022. Η επανέναρξη των πτήσεων τσάρτερ προς τα δημοφιλή θέρετρα της Αιγύπτου εκτιμάται ότι δεν θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις τιμές στα πακέτα διακοπών στην Τουρκία.

Βεβαίως, το επίπεδο πληρότητας των τουρκικών ξενοδοχείων θα καθορίσει εν τέλει και τις τιμές, δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Areles Travel.

Τα σχέδια του ΤΕΖ Tour

Το επόμενο καλοκαίρι, όπως προαναφέρθηκε, ο TEZ Tour σχεδιάζει να στείλει συνολικά περίπου 1 εκατομμύριο τουρίστες για διακοπές στην Τουρκία.

Αναμφίβολα, η επίτευξη αυτού του στόχου θα επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες, όπως η διάρκεια της σεζόν, οι τυχόν περιορισμοί στην είσοδο, το επίπεδο τιμών και το εύρος του προγράμματος πτήσεων ανέφερε η Elizaveta Timoshenko, επικεφαλής  Δημοσίων Σχέσεων του TEZ Tour.

Όπως, εξάλλου, ενημέρωσαν τη ρωσική δημοσιογραφική αποστολή οι εκπρόσωποι των ξενοδοχείων Rixos Premium Tekirova 5* και Gloria Serenity Resort 5*, διαφαίνεται η τάση για διαμονή σε βίλες, σουίτες και δωμάτια με ιδιωτική πισίνα, καθώς οι τουρίστες επιθυμούν περισσότερη ιδιωτικότητα για λόγους προστασίας από τον κορωνοϊό.

Οι τουρίστες, επίσης έχουν συνηθίσει την έλλειψη άμεσης πρόσβασης σε πιάτα σε μπουφέ, καθώς το σέρβις γίνεται από σερβιτόρους και αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση με κατανόηση.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων