Τουρισμός: H πανδημία "κούρασε" τους Αμερικανούς – Το 91% θα ταξιδέψει το ερχόμενο εξάμηνο

02-11-21 | ΑΓΟΡΕΣ

Επτά στους 10 Αμερικανούς ταξιδιώτες σκοπεύουν να κάνουν διακοπές αυτό το φθινόπωρο και χειμώνα με σκοπό να περάσουν χρόνο με αγαπημένα οικογενειακά και φιλικά πρόσωπα.

Το 40% των ταξιδιωτών θα δαπανήσουν χρόνο με μέλη της οικογένειά τους χωρίς να ανησυχούν για τον κορωνοϊό ή να λάβουν προληπτικά μέτρα, το 35% θα μαζευτούν με την οικογένεια λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια (εξωτερικοί χώροι, χρήση μάσκας κλπ.) και το 32% θα περιορίσουν το μέγεθος των οικογενειακών συγκεντρώσεων.

Μόλις το 4% αναφέρει ότι δεν σκοπεύει να παρευρεθεί σε οικογενειακές συγκεντρώσεις αυτό το φθινόπωρο και χειμώνα λόγω ανησυχίας για τον κορωνοϊό.

Αυτά είναι μερικά από τα αποτελέσματα της 49ης έρευνας της Logwoods International σχετικά με τις τάσεις που διαμορφώνονται στα ταξίδια μετά την πανδημία. 

Ο φόβος για οικογενειακά ταξίδια και οικογενειακές συγκεντρώσεις έχει υποχωρήσει δραματικά έναντι της περιόδου διακοπών του 2020, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Longwoods International, Amir Eylon. Πρόκειται για καλά νέα για την τουριστική βιομηχανία, τόνισε, καθώς οι επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς είναι παραδοσιακά ο νούμερο ένα λόγος που ταξιδεύουν οι Αμερικανοί σε πόλεις και Πολιτείες στις ΗΠΑ.

Ο αριθμός των Aμερικανών με ταξιδιωτικά σχέδια για το ερχόμενο εξάμηνο αντιστοιχεί σε ποσοστό 91%, στο υψηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα της πανδημίας (το Δεκέμβριο του 2020 το αντίστοιχο ποσοστό βρισκόταν στο 57%).

Το ποσοστό των ταξιδιωτών που σκοπεύουν να αλλάξουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια λόγω του κορωνοϊού μειώθηκε στο 46%, έναντι 85% στην έξαρση της πανδημίας τον Απρίλιο του 2020.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Miles Partnership και διεξήχθη στις 27 Οκτωβρίου του 2021 σε δείγμα 1.000 ενηλίκων στις ΗΠΑ.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι