Βρετανικός τουρισμός: Ζήτηση-ρεκόρ για διακοπές στο εξωτερικό – Ξενοδοχειακές κρατήσεις σε επίπεδα προ πανδημίας

27-10-21 | ΑΓΟΡΕΣ

Σε επίπεδα ρεκόρ από την αρχή της χρονιάς διαμορφώνεται ο αριθμός των ταξιδιωτών από το Ην. Βασίλειο που προτίθενται να κάνουν κράτηση διακοπών στο εξωτερικό, ενώ οι κρατήσεις ξενοδοχειακών δωματίων παρουσιάζουν επίσης αύξηση άνω των επιπέδων προ πανδημίας.

Σύμφωνα με τον Ταξιδιωτικό Δείκτη της πλατφόρμας ξενοδοχειακών κρατήσεων hoo, το 25% των Βρετανών προγραμματίζουν διακοπές στο εξωτερικό μέσα στους ερχόμενους 6 έως 12 μήνες, έναντι μόλις αντίστοιχου ποσοστού 10% τον Ιούλιο και σε επίπεδο ρεκόρ από τις αρχές του έτους.

Το 20% παραμένει αναποφάσιστο ενώ μόνο το 55% των Βρετανών δεν έχει σχέδια για κράτηση διακοπών στο προσεχές διάστημα, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 90% τον Ιούλιο. Η άρση της καραντίνας για τους εμβολιασμένους (46%) ήταν η σημαντικότερος παράγοντας που επηρέασε την ανανεωμένη διάθεση των Βρετανών για ταξίδια, παρότι οι πιο πρόσφατες αλλαγές όπως η κατάργηση των τεστ προ αναχώρησης κατά την επιστροφή από πράσινους προορισμούς (17%) και η απλοποίηση του συστήματος χρωματικής κωδικοποίησης χωρών σε μια και μόνο λίστα, την κόκκινη, (16%) συνέβαλλαν στην ενίσχυση του κλάδου.

Η άρση της απαίτησης για τεστ προ αναχώρησης για διακοπές σε ορισμένες χώρες (11%) και η αντικατάσταση του τεστ PCR τη δεύτερη ημέρα από τεστ πλευρικής ροής για τους πλήρως εμβολιασμένους (10%) είχαν μικρότερο αντίκτυπο.

Η ανάλυση της hoo δείχνει ότι οι ταξιδιώτες ήδη ενεργούν βάσει της διάθεσής τους να ταξιδέψουν, με τις ξενοδοχειακές κρατήσεις να είναι αυξημένες κατά 70% σε σχέση με την περίοδο προ πανδημίας.

Οι κρατήσεις αυξάνονται και για το εσωτερικό της χώρας με αύξηση 84% των ξενοδοχειακών κρατήσεων έναντι των επιπέδων προ πανδημίας.

Ο συνιδρυτής της hoo, Adrian Murdock, σχολίασε: «Οι συναλλαγές του τουρισμού και της φιλοξενίας δέχθηκαν μεγάλο χτύπημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ενώ σίγουρα δεν έχουμε ξεφύγει ακόμα από αυτήν, υπάρχουν μερικά πολλά υποσχόμενα σημάδια ότι ο κλάδος επιστρέφει σε επίπεδα προ πανδημίας.

Παρατηρούμε σειρά αλλαγών που στοχεύουν στη σταθεροποίηση του κλάδου για την αύξηση της ζήτησης για ταξίδια στο εξωτερικό, αλλά μέχρι τώρα, αυτές δεν είχαν κανένα ουσιαστικό αντίκτυπο.

Ωστόσο, η τελευταία κίνηση για την απλούστευση του συστήματος χρωματικής κωδικοποίησης σε μια ενιαία «Κόκκινη» λίστα και η αφαίρεση μέρους του κόστους και της αναγκαιότητας των τεστ για τον COVID φαίνεται να έχει, επιτέλους, αναζωογονήσει την πρόθεσή μας να ταξιδέψουμε. Είναι επίσης σαφές ότι αυτή η πρόθεση υλοποιείται καθώς η ζήτηση για ξενοδοχεία έχει εκτιναχθεί, με τον όγκο των κρατήσεων να ξεπερνά κατά πολύ αυτό που θεωρούνταν φυσιολογικό πριν ξεσπάσει η πανδημία».

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων