Ηνωμένο Βασίλειο: Προς κατάργηση των ακριβών τεστ PCR στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες

13-09-21 | ΑΓΟΡΕΣ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου φέρεται να καταλήγει στην απόφαση να τερματίσει τα ακριβά τεστ PCR Covid για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες κατά την επιστροφή τους στη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα τεστ PCR πιθανότατα θα καταργηθούν σύντομα για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες από τις χώρες της πράσινης και πορτοκαλί λίστας. Η Daily Mail, μάλιστα, αναφέρει ότι η απόφαση αυτή θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ τον επόμενο μήνα,

Τα τεστ PCR, που απαιτούνται τη δεύτερη ημέρα μετά την άφιξη, πιθανότατα θα αντικατασταθούν από τα τεστ αντιγόνου, που είναι πολύ φτηνότερα.

Το θέμα και η οριστικοποίηση της απόφασης θα συζητηθούν στην επιτροπή Covid-Q, στην οποία μετέχουν μεταξύ άλλων κυβερνητικών στελεχών, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Υγείας.

 Ο υπουργός Υγείας Sajid Javid, μιλώντας στο Sky News, είπε ότι έχει συζητήσει το θέμα μα κυβερνητικούς αξιωματούχους και έχει ζητήσει να απαλλαχθούν, όσο γίνεται συντομότερα, οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από αυτά τα ακριβά τεστ, που επιβαρύνουν ιδιαίτερα τις οικογένειες που θέλουν να κάνουν διακοπές. Δεν πρέπει να κρατάμε σε ισχύ το μέτρο με τα ακριβά τεστ ούτε ένα δευτερόλεπτο περισσότερο από όσο είναι απολύτως απαραίτητο, δήλωσε χαρακτηριστικά, ενισχύοντας τις πληροφορίες για άμεση εφαρμογή του μέτρου.

Ο υπουργός χαρακτήρισε την άρση της υποχρέωσης για τεστ PCR στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες ως νίκη των καταναλωτών και της ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται, επειδή αυτά τα τεστ είναι ακριβά, τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι το μέτρο αυτό θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη και θα βοηθήσει τον ταξιδιωτικό τομέα να ανακάμψει σημαντικά. Θα βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες, τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τους ξενοδόχους και, κυρίως, θα βοηθήσει την εισερχόμενη ταξιδιωτική βιομηχανία που βρίσκεται σε αναταραχή", ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Υγείας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με έρευνα της Business Travel Association, πάνω από το 75% των ατόμων που ταξίδεψαν τους τελευταίους οκτώ μήνες δεν κλήθηκαν να δείξουν τις εξετάσεις από τεστ PCR κατά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, μερικές από τις οποίες κοστίζουν πάνω από 100 λίρες. 

Επισημαίνεται ότι ήδη η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) ζήτησε αυστηρότερη εποπτεία των παρόχων τεστ και αυστηρές κυρώσεις εάν διαπιστώνεται κερδοσκοπική αύξηση τιμών και υποτυπώδης παροχή υπηρεσιών.

διαβάστε ακόμα

Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά
Oceania Cruises: Πολυάριθμα νέα δρομολόγια κρουαζιέρας σε Αθήνα και Ελληνικά νησιά το 2025