Βρετανία: Προς κατάργηση το σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης χωρών - "Ανακούφιση" στην τουριστική βιομηχανία

08-09-21 | ΑΓΟΡΕΣ

To σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης της Βρετανίας για τα ταξίδια ενδέχεται να καταργηθεί, πιθανόν από την 1η Οκτωβρίου, καθώς πρόθεση των υπουργών της κυβέρνησης είναι να απλοποιηθούν οι διακοπές.

Έχει ήδη ανατεθεί σε αξιωματούχους να αναπτύξουν ένα νέο σύστημα που θα βασίζεται στην κατάσταση εμβολιασμού των ταξιδιωτών παρά την αξιολόγηση των χωρών σε σχέση με την ασφάλειά τους σε επιδημιολογική βάση.

Αυτό πιθανόν να σημαίνει ότι οι πράσινες και πορτοκαλί χώρες θα απορροφηθούν από μια ενιαία κατηγορία χωρών, παρότι η κόκκινη λίστα θα συνεχίσει να υπάρχει με τους Βρετανούς ταξιδιώτες που κατευθύνονται σε «κόκκινη χώρα» να πρέπει να περνούν από καραντίνα σε ξενοδοχείο μετά την επιστροφή τους στην πατρίδα.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί ταξιδιώτες μπορούν ήδη να ταξιδεύουν σε πορτοκαλί χώρες χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από καραντίνα μετά την επιστροφή τους, έπειτα από την άρση του μέτρου αυτού από την κυβέρνηση.

Αυτό σημαίνει ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες που επισκέπτονται πορτοκαλί ή πράσινες χώρες θα έχουν τους ίδιους κανονισμούς, με μόνη απαίτηση τα τεστ προ αναχώρησης και ένα τεστ PCR εντός 2 ημερών από την επιστροφή τους στο Ην. Βασίλειο.

"Ανακούφιση" στην τουριστική βιομηχανία

Σχολιάζοντας τα κυβερνητικά σχέδια, ο κ. Paul Charles της εταιρίας ταξιδιωτικών συμβούλων PC agency, χαρακτηρίζει την κατάρτηση του συστήματος χρωματικής κωδικοποίησης ως ανακουφιστικό νέο και ως μέτρο συμβατό με το σύστημα των ΗΠΑ.

Το σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης αναμένεται επιτέλους να καταργηθεί την 1η Οκτωβρίου, γράφει ο ίδιος στο Twitter. Οι αεροπορικές εταιρίες και μερικοί από εμάς στον κλάδο γνωρίζουμε τα σχέδια για τη δημιουργία ενός απλουστευμένου συστήματος στο οποίο οι χώρες θα χαρακτηρίζονται είτε κόκκινες είτε όχι, τόνισε και υπογράμμισε ότι αυτό συνεπάγεται την εφαρμογή του μοντέλου των ΗΠΑ, το οποίο επιζητούσε η ταξιδιωτική βιομηχανία.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο