Γερμανία: Περιοχή υψηλής συχνότητας η Ισπανία από τις 27 Ιουλίου- σε καραντίνα οι ανεμβολίαστοι και οι οικογένειες

26-07-21 | ΑΓΟΡΕΣ

Περιοχές υψηλής συχνότητας λόγω του ραγδαία αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού χαρακτηρίζονται από τις 27 Ιουλίου στη Γερμανία, η Ισπανία και οι Κάτω Χώρες, σύμφωνα με ανακοίνωση την Παρασκευή του Ινστιτούτου Robert Koch και του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο χαρακτηρισμός αυτός δεν έχει καμία επίδραση στους πλήρως εμβολιασμένους Γερμανούς τουρίστες. Αντίθετα, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και οι οικογένειες με παιδιά κάτω των 6 ετών θα τίθενται σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους στη Γερμανία. Σε τεστ θα υποβληθούν το νωρίτερο μετά από 5 ημέρες που επέστρεψαν.

Η απόφαση αυτή, όπως αναφέρουν ταξιδιωτικά γραφεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσαν ήδη ακυρώσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων της Γερμανίας (DRV), Norbert Fiebig, η αυτόματη ταξινόμηση των προορισμών με βάση τον αριθμό κρουσμάτων δεν είναι πλέον η κατάλληλη. Ήταν σημαντική στην αρχή της πανδημίας, αλλά τώρα πρέπει να προσμετράται η πρόοδος των εμβολιασμών.

Η κατάταξη της Ισπανία, τόνισε, σε περιοχή υψηλής συχνότητας στα μέσα της περιόδου των διακοπών καταστρέφει τα σχέδια πολλών ταξιδιωτών και ιδιαίτερα πολλών οικογενειών με παιδιά.

Για όσους, πάντως, Γερμανούς παραθεριστές έχουν κλείσει διακοπές στην Ισπανία οι τουρ οπερέιτορ προσφέρουν δωρεάν ακύρωση ή εκ νέου κράτηση.

Χαρακτηριστικά:  Η DER Touristik και η TUI παρέχoyn δωρεάν ακύρωση ή εκ νέου κράτηση για ταξίδια μέχρι τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, ενώ ο Alltours σταμάτησε πρόσφατα να προσφέρει βραχυπρόθεσμες δωρεάν ακυρώσεις εάν ένας προορισμός διακοπών υποβαθμιστεί από μια περιοχή κινδύνου σε μια περιοχή υψηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του DRV, περίπου 200.000 Γερμανοί με οργανωμένα πακέτα περνούν τις διακοπές τους στην Ισπανία αυτή την εποχή, ενώ άλλοι τόσοι πήγαν εκεί χωρίς κράτηση με ταξιδιωτικό πράκτορα.

διαβάστε ακόμα

Δήμος Πολυγύρου: Δυνατότητα ύδρευσης ξενοδοχείου με μία προϋπόθεση
Τρίτο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων στην Καλαμάτα
Δήμος Χαλανδρίου: Πρόγραμμα θερινών διακοπών ΚΑΠΗ 2024 - Τα ποσά συμμετοχής με βάση το εισόδημα
Άυλη Ψηφιακή Κάρτα για την στήριξη του Τουρισμού Thessaly - Evros Pass 2024
Δωρεά της ΤΕΜΕΣ για μελέτη ανάδειξης της ανατολικής πλευράς της νήσου Σφακτηρίας
Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας