Τουρισμός: Τριπλασιάστηκαν οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ισπανία μετά την άρση της καραντίνας

23-07-21 | ΑΓΟΡΕΣ

Οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς ισπανικούς προορισμούς τριπλασιάστηκαν κατά την εβδομάδα μετά την έναρξη της  λεγόμενης «Ημέρας της Ελευθερίας» της Αγγλίας, στις 19 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι η "ελευθερία" περιλαμβάνει και ταξίδια χωρίς καραντίνα στους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς από τους πορτοκαλί προορισμούς, στους οποίους έχουν ενταχθει η Ισπανία και η Ελλάδα.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, σύμφωνα με την ισπανική αρχή πτήσεων AENA, υπήρχαν 489 πτήσεις μεταξύ της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, έναντι 152 πτήσεων στις 12 Ιουλίου. Τα πιο ενεργά αεροδρόμια ήταν της Πάλμα ντε Μαγιόρκα, με 113 πτήσεις. της Ίμπιζα (70), του Αλικάντε-Έλτσε (62) και της Μάλαγα (59).

Οι αεροπορικές εταιρείες, όπως σημειώνει η εφημερίδα El Pais, επιταχύνουν το πρόγραμμά τους για να αντιμετωπίσουν αυτήν την ξαφνική αύξηση της ζήτησης. Από τότε που η Αγγλία ανακοίνωσε ότι θα άρει τις απαιτήσεις καραντίνας, οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί κατά 400% - αν και ξεκινούν από πολύ χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με πηγές από την ισπανική αεροπορική ένωση ALA.

Ο πρώην ισπανικός αερομεταφορέας Iberia εκτελεί τρεις καθημερινές διαδρομές μεταξύ των ισπανικών αεροδρομίων και του Ηνωμένου Βασιλείου, προσφέροντας σχεδόν 2.000 θέσεις κάθε μέρα. Για τον Σεπτέμβριο, προβλέπονται τέσσερις καθημερινές πτήσεις, αλλά θα προστεθούν περισσότερες εάν είναι απαραίτητο.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair δήλωσε ότι οι κρατήσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ισπανίας έχουν φτάσει σε νέα ρεκόρ και είναι στο υψηλότερο σημείο από τον Σεπτέμβριο του 2019. Το Αλικάντε, η Μάλαγα, η Τενερίφη και η Μούρθια είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί, με κάποιους από αυτούς τους προορισμούς να βλέπουν 500% περισσότερες κρατήσεις σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Ryanair, η οποία προσφέρει 144 δρομολόγια μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ισπανίας, θα προσθέσει περισσότερη χωρητικότητα τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο για τους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Επί του παρόντος λειτουργεί στο 80% της χωρητικότητας σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Οι Βαλεαρίδες Νήσοι ήταν ο μόνος ισπανικός προορισμός στην πράσινη λίστα των χωρών της Αγγλίας, αλλά λόγω της αύξησης των λοιμώξεων εκεί η κυβέρνηση αποφάσισε να τις επαναφέρει στην πορτοκαλί κατηγορία από τη Δευτέρα.

Ο Iago Negueruela, εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης των Βαλεαρίδων, δήλωσε ότι αν και τα νησιά περιλαμβάνονται στην πορτοκαλί λίστα, περισσότεροι από 35 εκατομμύρια πλήρως εμβολιασμένοι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν τώρα «μεγαλύτερη ευκολία» στα ταξίδια τους χάρη στους νέους κανόνες. Ο κ.Negueruela πρόσθεσε ότι μια ματιά στους δρόμους αρκεί για να δείξει ότι «υπάρχει τουριστική περίοδος» με τις Βαλεαρίδες Νήσους να γεμίζουν.

Το Costa del Sol, ένας άλλος εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου, περίμενε επίσης να ξεκινήσει η σεζόν, προσδοκώντας το άνοιγμα της Βρετανικής αγοράς. Το 2019 είχε υποδεχθεί τρία εκατομμύρια επισκέπτες να  από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπήρξε μια αύξηση στις κρατήσεις όταν ανακοινώθηκε το τέλος της απαίτησης καραντίνας, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξη, είπε ο πρόεδρος των ξενοδόχων του Costa del Sol στην El Pais, τονίζοντας ότι η κατάσταση θα παραμείνει «εξαιρετικά ευμετάβλητη». Η κατάσταση δεν θα επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα μέχρι το φθινόπωρο, τόνισε.

Διαβάστε επίσης

Τουρισμός | Δραστικά μέτρα για τα πάρτι και τη διασκέδαση στις Βαλεαρίδες Νήσους από το Σάββατο

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια