Βρετανία: Αίρεται η σύσταση ΥΠΕΞ για αποφυγή ταξιδιών στην Ελλάδα – Πώς διευκολύνει τις διακοπές των Βρετανών

09-07-21 | ΑΓΟΡΕΣ

Aίρεται η σύσταση του βρετανικού ΥΠΕΞ για αποφυγή ταξιδιών προς 24 χώρες και προορισμούς, ανάμεσα στα οποία είναι η Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά, που σημαίνει ότι οι Βρετανοί ταξιδιώτες που θέλουν να ταξιδέψουν στους προορισμούς αυτούς θα έχουν πολύ μεγαλύτερη προστασία ταξιδιωτικής ασφάλισης.

Το βρετανικό ΥΠΕΞ άλλαξε τις ταξιδιωτικές συστάσεις για το Αζερμπαϊτζάν, τα Μποναίρ, το Κουρασάο, το Ελ Σαλβαδόρ, τη Γαλλία, τη Γκαμπόν, τη Γεωργία, την Ελλάδα, τα Ελληνικά νησιά, τη Γουαδελούπη, τη Τζαμάικα, το Κόσοβο, το Λίβανο, το Λουξεμβούργο, το Μάροκο, τη Νιγηρία, τη Β. Μακεδονία, τη Σερβία, τη Σλοβακία, την Ισπανία, την Ελβετία, την Ουκρανία και τις ΗΠΑ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι Βρετανοί που θα ταξιδέψουν σε αυτούς τους προορισμούς θα μπορούν να έχουν ασφαλιστική κάλυψη, σε αντίθεση με ειδικές και ακριβές συμφωνίες ασφάλισης που απαιτούνταν πριν την αλλαγή της ταξιδιωτικής σύστασης.

Παράλληλα, το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών κατηγοριοποιεί τις χώρες προορισμού ως πράσινες, πορτοκαλί και κόκκινες, ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας που θέτουν για το Ην. Βασίλειο.

Σε τι διαφέρουν οι χρωματικές συστάσεις από τις συστάσεις του ΥΠΕΞ

Ο επικεφαλής μάρκετινγκ της ασφαλιστικής εταιρίας AllClear, Garry Nelson, μιλώντας στη Mirror, εξηγεί τη διαφορά μεταξύ των συστάσεων των υπουργείων Εξωτερικών και Μεταφορών.  Όπως τονίζει, μία από τις πιο περίπλοκες αλλαγές ήταν η μεταφορά της Πορτογαλίας από την πράσινη στην πορτοκαλί λίστα, όμως η σύσταση του ΥΠΕΞ δεν άλλαξε για τη χώρα. Αυτό που άλλαξε για τους ταξιδιώτες ήταν η διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσουν με την επιστροφή τους στο Ην. Βασίλειο.

Το σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης του υπουργείου Μεταφορών προστατεύει το Ην. Βασίλειο από ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη χώρα, ενώ οι απαιτήσεις του υπουργείου Εξωτερικών αφορούν πλήρως τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν ατομικά οι ταξιδιώτες μόλις αναχωρούν από το Ην. Βασίλειο.

Ο κ. Nelson ανέφερε αύξηση των κρατήσεων χθες, μετά την ανακοίνωση της άρσης καραντίνας από τις 19 Ιουλίου.

Ενώ η άρση της σύστασης αποφυγής ταξιδιών αποτελεί το «χρυσό εισιτήριο» για τη βιομηχανία ταξιδιωτικών ασφαλίσεων, ο ίδιος προειδοποιεί όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν στις χώρες αυτές, καθώς, όπως τόνισε, μερικές από αυτές μπορεί να περάσουν στην κόκκινη λίστα.

Αυτό σημαίνει ότι με την επιστροφή τους από αυτές, οι Βρετανοί δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν την καραντίνα σε ξενοδοχείο που συνεπάγεται και την κάλυψη του κόστους διαμονής τους.

διαβάστε ακόμα

Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια
Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024
HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές