Βρετανία: Εκτόξευση των τιμών αεροπορικών εισιτηρίων για πορτοκαλί προορισμούς – Ποιες οι τιμές για πτήσεις προς Ελλάδα

09-07-21 | ΑΓΟΡΕΣ

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων σε πορτοκαλί προορισμούς εκτοξεύθηκαν έπειτα από τις ανακοινώσεις της Βρετανίας περί απελευθέρωσης των ταξιδιωτών των πλήρως εμβολιασμένων Βρετανών στους προορισμούς αυτούς.

Πριν τις σχετικές ανακοινώσεις, ο Independent συνέλλεξε τυχαίο δείγμα τιμών αεροπορικών εισιτηρίων προς μεγάλους προορισμούς διακοπών και τους συνέκρινε με τις τιμές μετά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για άρση καραντίνας.

Παρότι ορισμένα δρομολόγια διατήρησαν τις ίδιες τιμές και άλλα είχαν μικρή αύξηση, σε μεγάλη μερίδα δρομολογίων παρατηρήθηκε υπερδιπλασιασμός της τιμής των εισιτηρίων λίγες μόνο ώρες μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Για παράδειγμα, οι τιμές της British Airways για πτήση μονής διαδρομής από το Χίθροου στη Νίκαια της Γαλλίας στις 20 Ιουλίου, μια ημέρα μετά την άρση της καραντίνας, πλέον είναι διπλάσιες, από 160 λίρες σε 361 λίρες.

Οι πτήσεις της ίδιας εταιρίας προς Μάλαγα της Ισπανίας στις 20 Ιουλίου είναι κατά 54 λίρες ακριβότερες και από 170 λίρες ανέβηκαν στις 224 λίρες.

Παράλληλα, η easyJet προσέθεσε αμέσως επιπλέον πτήση από το Γκάτουικ προς την Αθήνα για τις 23 Ιουλίου (προηγουμένως προσέφερε πτήσεις στις 18 και 25 Ιουλίου). Η τιμή για αυτήν ανέρχεται σε 505,99 λίρες έναντι 218,99 λιρών που κοστίζει το εισιτήριο για πτήση μια ημέρα πριν την αλλαγή των κανονισμών καραντίνας, στις 18 Ιουλίου.

Ωστόσο, η Ryanair διατηρεί χαμηλά τις τιμές της, με τη μονή διαδρομή προς Βενετία, Φάρο και Κέρκυρα στις 19 Ιουλίου και αργότερα να παραμένει στις 4,99 λίρες, στις 9,99 λίρες και στις 12,99 λίρες αντίστοιχα.

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»