Προς τον Σεπτέμβριο μεταφέρεται ο ταξιδιωτικός διάδρομος ΗΠΑ - Ηνωμένου Βασιλείου

05-07-21 | ΑΓΟΡΕΣ

Τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες μεταξύ των κυβερνητικών αξιωματούχων Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ για τον περίφημο ταξιδιωτικό διάδρομο, που θα ανοίξει τα ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών. Αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα χάνεται και η εφετινή καλοκαιρινή περίοδος, με δραματικές επιπτώσεις στην ταξιδιωτική βιομηχανία των δύο χωρών.

Δύο είναι τα μεγάλα εμπόδια που μεταθέτουν για αργότερα το άνοιγμα των ταξιδιών μεταξύ ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου:

Το πρώτο αφορά το εμβόλιο AstraZeneca. Η  βρετανοσουηδική πολυεθνική φαρμακευτική και βιοτεχνολογική εταιρεία, που εφηύρε αυτό το εμβόλιο, δεν έχει υποβάλει ακόμη αίτηση για άδεια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και αυτό συμβαίνει μολονότι το AstraZeneca είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο εμβόλιο στον κόσμο. Ως εκ τούτου, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να χαρακτηρίσουν εκατομμύρια Βρετανούς ταξιδιώτες ως μη εμβολιασμένους έως ότου αναγνωρίσουν το εμβόλιο οι Ηνωμένες Πολιτείες. 

Το δεύτερο εμπόδιο είναι ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων της παραλλαγής Delta στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η παραλλαγή Delta είναι τώρα το κυρίαρχο στέλεχος στο Ηνωμένο Βασίλειο και αντιπροσωπεύει πάνω από το 99% των περιπτώσεων. Γι αυτό το λόγο ήδη, πολλές χώρες στην ΕΕ προτείνουν να  απαγορευθεί η  είσοδος βρετανών ταξιδιωτών στην ΕΕ αυτό το καλοκαίρι. 

Μένει να δούμε εάν η άρση των περιοριστικών μέτρων στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 19 Ιουλίου ανοίξει ξανά έναν δρόμο και για τα ταξίδια ΗΠΑ-Ηνωμένου Βασιλείου.

Το θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον και του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της συνεδρίασης των G7 στην Κορνουάλη. Και οι δύο ηγέτες έθεσαν στην ημερήσια διάταξη την επανάληψη των ταξιδιών, ενώ μια ειδική ομάδα αξιωματούχων από τις δύο χώρες, Taskforce Travel UK / USA, έχει αναλάβει να άρει τα εμπόδια για την επανέναρξη των διατλαντικών ταξιδιών. 

Όπως αναφέρεται, η η ομάδα αυτή θα ολοκληρώσει τις προτάσεις της στα τέλη Ιουλίου, αλλά οι αποφάσεις αναμένονται τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο. Αξιωματούχοι πίστευαν ότι θα υπάρξει συμφωνία πριν από τους εορτασμούς της Ημέρας της Ανεξαρτησίας στις 4 Ιουλίου, κάτι που ήταν αδύνατο να επιτευχθεί.

Μάλιστα Βρετανός αξιωματούχος, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, εκμυστηρεύθηκε ότι πιο πιθανό είναι οι αποφάσεις να ληφθούν τον Σεπτέμβριο.

Επί του παρόντος, οι αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο απαιτούν αρνητικό τεστ εντός 72 ωρών από την άφιξη στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπλήρωση της φόρμας εντοπισμού επιβατών στον  ιστότοπο της κυβέρνησης του  Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ υπάρχει και το σύστημα του φωτεινού σηματοδότη με κόκκινες, πορτοκαλί και πράσινες λίστες χωρών.

Οι πολίτες των ΗΠΑ, επί του παρόντος, μπορούν να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο  εάν έχουν αποδεικτικά στοιχεία για αρνητικό αποτέλεσμα τεστ και έχουν συμπληρώσει τη φόρμα εντοπισμού επιβατών. Επιπλέον πρέπει να μπουν σε καραντίνα στο Ηνωμένο Βασίλειο για δέκα ημέρες. Στη συνέχεια, θα υποβληθούν σε τεστ COVID-19 τη δεύτερη μέρα και την 8η ημέρα. 

Υπενθυμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες  απαγόρευσαν την  είσοδο των Βρετανών εδώ και 17 μήνες, πλην ειδικών εξαιρέσεων και αυτή η απόφαση παραμένει.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»