"Βόμβα" του Βρετανού υπουργού Μεταφορών: Δεν υπάρχουν εγγυήσεις για τις διακοπές στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι

25-06-21 | ΑΓΟΡΕΣ

Σε μια απογοητευτική δήλωση για τους Βρετανούς ταξιδιώτες και την ταξιδιωτική βιομηχανία προέβη ο βρετανός υπουργός Μεταφορών, Grant Shapps, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι φέτος οι Βρετανοί θα μπορέσουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι, καθώς οι περιορισμοί μπορεί να αλλάξουν σχετικά γρήγορα, όπως είπε.

Μιλώντας στο BBC Breakfast, ο κ. Shapps δήλωσε ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν εμπόδια αυτή τη χρονιά και οτι η κυβέρνηση προσπαθεί απλώς να προσφέρει καθοδήγηση.

Όλα αυτά παρά τις ελπίδες που δημιούργησαν οι δηλώσεις του ίδιου ότι η Βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει τον Ιούλιο το σχέδιό της για παράκαμψη της καραντίνας των πλήρως εμβολιασμένων Βρετανών, κατά την επιστροφή τους από πορτοκαλί προορισμό.

Σκέψεις για αντικατάσταση της καραντίνας με πολλαπλά τεστ για τους εμβολιασμένους

Οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί θα χρειαστεί να περνούν από πολλαπλά τεστ κορωνοϊού προκειμένου να μπορούν να αποφεύγουν την καραντίνα κατά την επιστροφή τους από πορτοκαλί προορισμούς, σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση  όπως διαβεβαίωσαν ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός μεταφορών Grant Shapps.

Οι υπουργοί προτείνουν αντί της καραντίνας 10 ημερών στο σπίτι, που ισχύει τώρα για όσους επιστρέφουν από πορτοκαλί προορισμούς, οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί να συνεχίζουν να κάνουν τεστ πριν την αναχώρησή τους καθώς και τεστ PCR με κόστος το οποίο θα καλύπτουν οι ίδιοι κατά τη δεύτερη ημέρα μετά την επιστροφή τους στο Ην. Βασίλειο.

Τα τεστ θα απαιτούνται όχι μόνο για ταξίδια στις πορτοκαλί χώρες αλλά και για διακοπές σε πράσινους προορισμούς στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης στην πρόληψη εισαγόμενων κρουσμάτων με την επικίνδυνη παραλλαγή του κορωνοϊού η οποία ενδεχομένως παρακάμπτει την προστασία των εμβολίων.

διαβάστε ακόμα

Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια
Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024
HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές