Βρετανία: Πότε θα προστεθεί η Ελλάδα στην πράσινη λίστα; Τι ισχύει σήμερα στις διακοπές των Βρετανών στη χώρα μας

25-06-21 | ΑΓΟΡΕΣ

Οι Βρετανοί ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφθούν την Ελλάδα εφόσον έχουν εμβολιαστεί, έχουν αναρρώσει από κορωνοϊό ή παρουσιάζουν αρνητικό τεστ.

Ωστόσο, από την άρση της απαγόρευσης στα διεθνή ταξίδια αναψυχής στις 17 Μαϊου, η Ελλάδα βρίσκεται στην πορτοκαλί λίστα της Βρετανίας, που σημαίνει ότι οι Βρετανοί που επιστρέφουν από τη χώρα μας θα πρέπει να περνούν από καραντίνα.

Κατά τις τελευταίες ανακοινώσεις της Βρετανίας, οι ελπίδες για να μπει η Ελλάδα ή τα νησιά της, σε πολλά από τα οποία ο πληθυσμός έχει εμβολιαστεί, έχουν στην πράσινη λίστα διαψεύσθηκαν.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει τη Ρόδο, την Κω, τη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα και την Κρήτη ασφαλείς προορισμούς, διευκολύνοντας την απόκτηση ταξιδιωτικής ασφάλισης, όμως προς το παρόν ολόκληρη η Ελλάδα, μαζί με τα νησιά της, βρίσκεται στο πορτοκαλί.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Telegraph επιδιώκει να λύσει κάθε γκρίζο σημείο όσον αφορά τα ταξίδια των Βρετανών στην Ελλάδα.

Έτσι...

-Τα ταξίδια στην Ελλάδα επιτρέπονται. Αυτό σημαίνει οτι οι Βρετανοί που την επισκέπτονται θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ πριν την αναχώρησή τους, να περάσουν από καραντίνα 10 ημερών μόλις επιστρέψουν και να κάνουν τεστ PCR τη δεύτερη και την όγδοη ημέρα. Υπάρχει επιλογή για επιπλέον τεστ την πέμπτη ημέρα, προκειμένου να συντομευθεί η καραντίνα.

-Στην Ελλάδα μπορούν να εισέλθουν οι πολίτες του Ην. Βασιλείου εφόσον είναι μόνιμοι κάτοικοι του Ην. Βασιλείου, της Ελλάδας ή άλλης χώρας της ΕΕ ή των ακόλουθων χωρών: Αλβανία, Αυστραλία, Μπαχρέιν, Λευκορωσία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Καναδάς, Κίνα, Ισραήλ, Ιαπωνία, Κουβέιτ, Λίβανος, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Σκόπια, Κατάρ, Ρουάντα, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Ρωσική Ομοσπονδία , Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες και Ουκρανία.

-Χρειάζεται τεστ πριν το ταξίδι στην Ελλάδα; Ναι. Εκτός από όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν το ταξίδι, όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα χρειάζεται να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ PCR που θα πρέπει να έχει γίνει εντός 72 ωρών πριν την άφιξή τους. Οι εμβολιασμένοι εξαιρούνται από τα τεστ, και η εφαρμογή NHS ή έγγραφο από το NHS είναι ικανό αποδεικτικό του εμβολιασμού τους.

-Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να συμπληρώνουν την Passenger Locator Form (PLF) πριν τα μεσάνυκτα της ημέρας πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα. Όσοι φτάνουν στην Ελλάδα χωρίς να έχουν συμπληρώσει τη φόρμα μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουν πρόστιμο 500 λιρών ή να τους απαγορευθεί να ξαναμπούν στη χώρα.

-Δεν χρειάζεται απομόνωσης με την άφιξη των Βρετανών στην Ελλάδα, εφόσον έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ.

-Οι επόμενες ανακοινώσεις της Βρετανίας, κατά τις οποίες στρέφονται οι ελπίδες να βρεθεί η Ελλάδα στο πράσινο, θα γίνουν πιθανόν στις 15 Ιουλίου, με ισχύ από  τις 19 Ιουλίου

-Οι Βρετανοί που επιστρέφουν από την Ελλάδα χρειάζεται να κάνουν τεστ 72 ώρες πριν την αναχώρησή τους, διαφορετικά μπορεί να μην καταφέρουν να επιβιβαστούν στην πτήση ή κινδυνεύουν να τους επιβληθεί πρόστιμο 500 λιρών με την άφιξή τους στο Ην. Βασίλειο.

-Όσοι ταξιδεύουν από την Ελλάδα στην Αγγλία θα πρέπει να περάσουν από καραντίνα. Όλοι οι αφίξεις θα πρέπει να έχουν συμπληρωμένη φόρμα Passenger Locator πριν την προσγείωση και στη συνέχεια να περνούν από καραντίνα στο σπίτι για 10 ημέρες.

-Το 35% περίπου του πληθυσμού στην Ελλάδα έχει εμβολιαστεί πλήρως και το 49% έχει κάνει την πρώτη δόση.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια