Άνοιξαν οι πτήσεις από Ρωσία στην Τουρκία- 1 εκατ. Ρώσους περιμένουν φέτος οι Τούρκοι

22-06-21 | ΑΓΟΡΕΣ

Άνοιξαν σήμερα 22 Ιουνίου οι πτήσεις από Ρωσία για Τουρκία μετά την άρση των περιορισμών. Μόνο η Αττάλεια αναμένει σήμερα 44 πτήσεις, που θα μεταφέρουν 12,2 χιλιάδες τουρίστες από τη Ρωσία.

Οι Τούρκοι επαγγελματίες του τουρισμού, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αναμένουν 1 εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες φέτος, με αύξηση των αφίξεων από την 1η Ιουλίου.

Τα τουρκικά ξενοδοχεία ελέγχθηκαν από ρωσική αντιπροσωπεία ως προς τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζουν. Οι Τούρκοι ξενοδόχοι εφαρμόζουν από πέρυσι αυτά τα πρωτόκολλα, τα οποία, όπως αναφέρουν, λειτούργησαν καλά, ενώ τα συναρμόδια υπουργεία κάνουν επιθεωρήσεις 5 ημέρες τη εβδομάδα,

Η απόφαση για άρση των περιορισμών και την επανέναρξη των πτήσεων ελήφθη στις 18 Ιουνίου μετά από επίσκεψη Ρώσων εμπειρογνωμόνων στην Τουρκία για την αξιολόγηση των μέτρων ασφαλείας, όπως δήλωσε η Αντιπρόεδρος της Ρωσικής Κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα.

Ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νούρι Ερσόι χαιρέτισε την κίνηση της Ρωσίας, μέσω Twitter.

«Η επανάληψη των πτήσεων από τη Ρωσία προς τη χώρα μας από τις 22 Ιουνίου αποτελεί ένδειξη της εμπιστοσύνης στη χώρα μας για ασφαλή τουρισμό», έγραψε ο Ερσόι.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία ήταν ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών των Ρώσων το 2019, με 7 εκατ. αφίξεις. Το 2020, εν μέσω πανδημίας, περισσότεροι από 2,7 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες επέλεξαν την Τουρκία ως προορισμό διακοπών.

Τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2021, επίσης, περισσότεροι από 550.000 Ρώσοι έκαναν διακοπές στην Τουρκία, από 317.000 άτομα την ίδια περίοδο του 2020.

Στις 12 Απριλίου η Ρωσία περιόρισε τις πτήσεις προς την Τουρκία έως την 1η Ιουνίου λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων κοροναϊού. Οι αρχές στη Μόσχα επέκτειναν την απαγόρευση έως τις 21 Ιουνίου και τελικά από σήμερα οι περιορισμοί αίρονται.

Σύμφωνα με τους Ρώσους τουρ οπερέιτορ, η ζήτηση για Τουρκία είναι ήδη πολύ μεγάλη, γι αυτό και αναμένεται άμεσα αύξηση των πτήσεων.

Διαβάστε ακόμα: Ρωσία: Τέλος στην απαγόρευση των διακοπών στην Τουρκία

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων