Βρετανία: Κατακραυγή για την ύπαρξη πορτοκαλί λίστας χωρών – «Δημιουργεί σύγχυση στα ταξίδια»

04-06-21 | ΑΓΟΡΕΣ

H πορτοκαλί λίστα χωρών της Βρετανίας πρόκειται να παραμείνει παρά τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης να εκλείψει καθώς, όπως υποστηρίζεται, δημιουργεί ασάφεια σχετικά με την κατάσταση των διακοπών στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι.

Η Πορτογαλία είναι η χώρα που προστέθηκε χθες στην πορτοκαλί λίστα, σε υποβάθμισή της από την πράσινη, που σημαίνει ότι οι Βρετανοί ταξιδιώτες που επιστρέφουν από αυτήν θα περνούν από καραντίνα με την επιστροφή τους στην πατρίδα.

Ωστόσο το βρετανικό ΥΠΕΞ δεν έχει αλλάξει την ταξιδιωτική σύσταση για τη χώρα, που συνεπάγεται ότι ορισμένοι τουρ οπερέιτορ θα συνεχίσουν να διεξάγουν προγράμματα διακοπών σε αυτήν.

Το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας έχει επισημάνει ότι θα πρέπει να υπάρχουν 2 λίστες, η πράσινη και η κόκκινη. Ωστόσο, ο υπουργός Κοινοτήτων, Robert Jenrick, εξέφρασε στο Sky News την ελπίδα τους ότι οι Βρετανοί θα εκτιμήσουν ότι δεν θα πρέπει να επισκεφθούν τις χώρες της πορτοκαλί λίστας για τις διακοπές τους όπως ακριβώς δεν θα επέλεγαν να περάσουν το φανάρι με πορτοκαλί.

Εφόσον οι διεθνείς διακοπές συνεχίζονται, η πορτοκαλί κατηγορία χωρών έχει προκαλέσει ευρεία δυσαρέσκεια. Για παράδειγμα, εκατό χιλιάδες Βρετανοί επρόκειτο να ταξιδέψουν στην Ισπανία (πορτοκαλί χώρα) με την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών. Πλέον πάνω από 112.000 Βρετανοί αναγκάζονται να αναβάλλουν τις διακοπές τους στην Πορτογαλία πριν τις 4 η ώρα τα ξημερώματα της Τρίτης προκειμένου να αποφύγουν την καραντίνα.

 

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά