Βρετανικός τουρισμός: Στην πορτοκαλί λίστα και η Πορτογαλία | Σύσταση για αποφυγή των ταξιδιών στις πορτοκαλί χώρες

03-06-21 | ΑΓΟΡΕΣ

Στην πορτοκαλί λίστα του συστήματος φωτεινού σηματοδότη για τα ταξίδια των Βρετανών μετακινείται και η Πορτογαλία, ενώ δεν υπάρχει καμιά νέα προσθήκη στην πράσινη λίστα.

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η αναθεώρηση των λιστών αποσκοπεί να προστατεύσει τη δημόσια υγεία από τις παραλλαγές του κορωνοϊού (κυρίως της λεγόμενης ινδικής μετάλλαξης) και να ολοκληρωθεί ομαλά ο εμβολιασμός των Βρετανών.

Η απόφαση διαψεύδει όλες τις πληροφορίες για είσοδο κάποιων ελληνικών και ισπανικών νησιών στην πράσινη λίστα, η οποία επιδεινώνεται ως προς τις ταξιδιωτικές επιλογές των Βρετανών αφού βγήκε και η Πορτογαλία.

Στην πορτοκαλί λίστα μετατοπίστηκαν και τα νησιά Μαδέρα και Αζόρες, ενώ στην κόκκινη λίστα μετατέθηκαν 7 χώρες, οι: Αίγυπτος, Σρι Λάνκα, Αφγανιστάν, Μπαχρέιν, Κόστα Ρίκα, Σουδάν και το Τρινιντάντ -Τομπάγκο.

Υπενθυμίζεται όσοι επιστρέφουν από πορτοκαλί χώρες μπαίνουν σε 10ήμερη καραντίνα στο σπίτι τους, ενώ από τις κόκκινες χώρες τίθενται σε απομόνωση σε ειδικό ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, στην Πορτογαλία υπήρξε σχεδόν διπλασιασμός των κρουσμάτων σε σχέση με την εποχή που τέθηκαν  στην πράσινη λίστα. Παράλληλα, στη χώρα εντοπίστηκαν 68 περιπτώσεις της ινδικής παραλλαγής (πλέον ονομάζεται Delta) και, μάλιστα κάποιες περιπτώσεις ήταν περισσότερο επιβαρυμένες.

Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps δήλωσε ότι ο κόσμος γνώριζε ότι τα ταξίδια θα είναι διαφορετικά φέτος και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ακολουθεί μια προσεκτική προσέγγιση για το άνοιγμα των διεθνών ταξιδιών με τρόπο που να προστατεύει τη δημόσια υγεία και τη διάθεση των εμβολίων.

«Ενώ σημειώνουμε μεγάλη πρόοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο με την εφαρμογή του εμβολίου, συνεχίζουμε να λέμε ότι το κοινό δεν πρέπει να ταξιδεύει σε προορισμούς εκτός της πράσινης λίστας», τόνισε.

Η κυβέρνηση παρότρυνε και πάλι τους πολίτες να μην ταξιδεύουν σε πορτοκαλί προορισμούς (εκεί βρίσκεται και η Ελλάδα), υπογραμμίζοντας ότι στις πορτοκαλί χώρες παρατηρούνται και γενικά ποσοστά κορωνοϊού αυξημένα αλλά και παραλλαγές του ιού, πράγμα που σημαίνει ότι ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι μεγαλύτερος.

Καθοριστική ημερομηνία η 21η Ιουνίου

Όπως έγραψε το Tornos News, καθοριστική ημερομηνία για τα ταξίδια των Βρετανών είναι η 21η Ιουνίου. Τότε θα κριθεί εάν αρθούν οι περιορισμοί και αυτή η απόφαση θα καθορίσει τις λίστες για τα ταξίδια και τις πτήσεις από τις 28 Ιουνίου.

Η τουριστική βιομηχανία ελπίζει ότι τότε δεν θα υπάρξει απλώς σημαντική διεύρυνση της πράσινης λίστας, αλλά και αναγνώριση των πλήρως εμβολιασμένων επιβατών -μειώνοντας την ανάγκη για επαναλαμβανόμενα τεστ και απαιτήσεις καραντίνας-, αναθεώρηση των απαιτήσεων για τεστ PCR και χαλάρωση των ελέγχων στα transit μέσω μεγάλων αεροπορικών κόμβων.

Επίσης ενδέχεται να υπάρξει συμφωνία για εξαίρεση των εμβολιασμένων Βρετανών και Αμερικανών ταξιδιωτών από τους περιορισμούς καραντίνας όταν ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο σύνοδο των G7 στην Κορνουάλη την ερχόμενη εβδομάδα.

Η απελευθέρωση των πτήσεων με τις ΗΠΑ (χωρίς καραντίνα), θα αποτελέσει την πρώτη ρύθμιση που θα προφέρει ευνοϊκή μεταχείριση στους εμβολιασμένους Βρετανούς ταξιδιώτες.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ