Ρωσικός τουρισμός: Δύο ακόμη πτήσεις την εβδομάδα Μόσχα - Αθήνα από 10 Ιουνίου

01-06-21 | ΑΓΟΡΕΣ

Κατά δύο πτήσεις την εβδομάδα αυξάνονται οι πτήσεις από τη Μόσχα στην Αθήνα από τις 10 Ιουνίου. Δηλαδή, ο συνολικός αριθμός πτήσεων προς την Ελλάδα από τη Ρωσία αυξάνεται σε 8 την εβδομάδα από την εν λόγω ημερομηνία, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του επιχειρησιακού αρχηγείου της χώρας για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αποφασίστηκε επίσης να συνεχισθούν οι περιορισμοί στις πτήσεις με την Τουρκία μέχρι τις 21 Ιουνίου, ενώ από αύριο 2 Ιουνίου αποκαθίσταται η εναέρια κυκλοφορία με τη Μεγάλη Βρετανία.

Η Ελλάδα έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι αναμένει αύξηση του αριθμού των πτήσεων με τη Ρωσία και προς αυτήν την κατεύθυνση γίνονται συζητήσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Επί του παρόντος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ταξιδιωτικών πρακτόρων της Ρωσίας, η ροή τουριστών από τη Ρωσία στην Ελλάδα είναι πολύ περιορισμένη και υπολογίζεται σε 1.000-1500 τουρίστες το μέγιστο την εβδομάδα.

Η αύξηση του αριθμού των πτήσεων προς την Αθήνα δεν επιλύει το πρόβλημα με τα νησιά και τα ηπειρωτικά θέρετρα της χώρας μας, που προσελκύουν τη μεγάλη μάζα των Ρώσων τουριστών. Ακόμη και με επιπλέον πτήσεις στην Αθήνα, όπως επισημαίνουν οι τουρ οπερέιτορ, χωρίς πτήσεις προς Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδο και Θεσσαλονίκη η Ελλάδα ουσιαστικά θα παραμένει κλειστή για τον μαζικό τουρισμό από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Εξ αιτίας της απουσίας τακτικών και τσάρτερ πτήσεων, εξάλλου, το εισιτήριο στις υπάρχουσες πτήσεις από Μόσχα για Αθήνα είναι πολύ ακριβό. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στην Aeroflot το κόστος των εισιτηρίων για την Αθήνα με πτήση στα μέσα Ιουνίου ξεκινά από 45 χιλιάδες ρούβλια ανά διαδρομή.

Με τη χθεσινή απόφαση του  επιχειρησιακού αρχηγείου από τις 10 Ιουνίου ξεκινούν περιορισμένες πτήσεις από Μόσχα προς Βιέννη, Βουδαπέστη, Βηρυττό, Λουξεμβούργο, Ζάγκρεμπ και σε άλλες πρωτεύουσες,

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη