Ολλανδία: Αυστηρότερα μέτρα στα ταξίδια προς Κω, Μύκονο και Ρόδο

28-05-21 | ΑΓΟΡΕΣ

To υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας πρόκειται να αλλάξει την ερχόμενη Κυριακή, την ταξιδιωτική σύσταση για τα ταξίδια στη Μύκονο, την Κω και τη Ρόδο, εντάσσοντάς τα στο «πορτοκαλί», που σημαίνει ότι τα ταξίδια στα νησιά αυτά δεν συνιστώνται ως προορισμοί για ταξίδια χωρίς σημαντικό λόγο.

Από την Κυριακή, όσοι Ολλανδοί αναχωρούν για τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ πριν το ταξίδι. Μετά την επιστροφή τους, επίσης, θα πρέπει να περάσουν από καραντίνα.

Στις 15 Μαϊου άλλαξε η ταξιδιωτική σύσταση για τα περισσότερα ελληνικά νησιά από πορτοκαλί σε κίτρινο, που σημαίνει ότι οι Ολλανδοί τουρίστες μπορούσαν να ταξιδέψουν χωρίς το τεστ ή την καραντίνα. Ήταν ανάμεσα στους πρώτους προορισμούς όπου εφαρμόστηκε χαλάρωση των μέτρων. Τα αυξημένα μέτρα προκάλεσαν τα στατιστικά στοιχεία από το Ολλανδικό Βασιλικό Ινστιτούτο για τη Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον RIVM σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας στα νησιά αυτά.

Επιπλέον, αλλάζουν οι ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για Σαρδηνία και τη Ρουμανία, οι οποίες θα πέσουν ένα επίπεδο από το πορτοκαλί στο κίτρινο την Παρασκευή.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας δήλωσε ότι γνωρίζει πως η απόφαση για τα ελληνικά νησιά θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στους ταξιδιώτες, όμως υπογράμμισε ότι τα ταξίδια σε καιρούς πανδημίας επιφυλάσσουν αναμφισβήτητα κινδύνους. Άλλωστε, η κατάσταση στη χώρα μπορεί να αλλάξει γρήγορα, τόνισε το υπουργείο.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο