Ισπανία: Αίρονται όλοι οι περιορισμοί για ταξιδιώτες από 10 χώρες

25-05-21 | ΑΓΟΡΕΣ

Χωρίς κανέναν περιορισμό, τουρίστες από 10 χώρες ταξιδεύουν από χθες Δευτέρα 24 Μαΐου, ελεύθερα στην Ισπανία.

Αίρονται όλοι οι περιορισμοί για ταξιδιώτες από τη Μεγάλη Βρετανία, την Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Ισραήλ, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Ιαπωνία, Κίνα και Ρουάντα.

Επίσης από τις 7 Ιουνίου, την Ισπανία μπορούν να επισκέπτονται ελεύθερα ταξιδιώτες από όλες τις χώρες του κόσμου αρκεί να έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις εμβολίου κατά του Covid-19. Για τους υπόλοιπους ταξιδιώτες θα ισχύει το ίδιο μέτρο που εφαρμόζεται ως τώρα , δηλαδή θα πρέπει προηγουμένως να έχουν πραγματοποιήσει τεστ PCR με αρνητικό αποτέλεσμα.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι πιέσεις από τουριστικούς παράγοντες προς την Μ. Βρετανία να βγάλει από την πορτοκαλί λίστα την Ισπανία και το σημερινό άνοιγμα έρχεται ως ένδειξη καλής θέλησης κυρίως προς την Μ.Βρετανία.

Τις ανακοινώσεις για την άρση των περιορισμών, έκανε ο Πέδρο Σάντσεθ στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης Fitur που διοργανώνεται στην Μαδρίτη και ολοκληρώθηκε την Κυριακή. Στην έκθεση αυτή η οποία υποδέχεται ετησίως τουλάχιστον 170 χώρες από τις πέντε ηπείρους, εφέτος πήραν μέρος μόνο 55 και συμμετείχαν επίσης 5.000 επιχειρήσεις.

Επίσης ο Ισπανός πρωθυπουργός παρουσίασε στην Fitur το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο υπολογίζεται ότι θα μπει σε λειτουργία από την 1η Ιουλίου. Τέλος ανακοίνωσε άμεση βοήθεια του κράτους στον τουριστικό τομέα που ανέρχεται σε 3,4 δις ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο σε τουριστικές αφίξεις και το 2019 έφθασαν τα 83 εκατομμύρια τουρίστες. Ο τουρισμός στηρίζει το 12,4% του ΑΕΠ της χώρας και οι αφίξεις των Βρετανών το 2019 ανήλθαν σε 18 εκατομμύρια με τους Γερμανούς να ακολουθούν με 11 εκατομμύρια.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ