Πότε θα γίνουν δεκτοί οι Ρώσοι τουρίστες στην Ευρώπη

24-05-21 | ΑΓΟΡΕΣ

Μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες θα γίνει γνωστό εάν η Ρωσία θα συμπεριληφθεί στις «πράσινες» χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέχρι στιγμής, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει εγκρίνει τη σύσταση για χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών στις χώρες Σένγκεν από τρίτες χώρες με το συμβιβαστικό αριθμό των 75 νέων κρουσμάτων ανά πληθυσμό 100.000 ανθρώπων. Προηγουμένως, το όριο αυτό είχε καθοριστεί σε 25 κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους.

Ορισμένες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Κροατία, άνοιξαν τα σύνορά τους σε επισκέπτες τρίτων χωρών, ωστόσο η απόφαση από την ΕΕ θα αποτελέσει τον οδηγό δράσης για τα υπόλοιπα κράτη-μέλη.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων για την περίοδο 3-16 Μαϊου, στη Ρωσία καταγράφονται πάνω από 86 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα τα κρούσματα ανέρχονταν σε 75. Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία βρίσκεται κοντά στο όριο ασφαλείας που έχει θέσει η ΕΕ.

Ωστόσο υπάρχουν και άλλα κριτήρια, όπως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων θα πρέπει να μειώνεται ή να είναι σταθερός και τα επιδημιολογικά δεδομένα που γνωστοποιεί η χώρα θ πρέπει να είναι αξιόπιστα. Ο αριθμός των θετικών τεστ, επίσης, δεν πρέπει να ξεπερνάει το 4%.

Η ανακοίνωση των πράσινων τρίτων χωρών επρόκειτο να γίνει στις 21 Μαϊου, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters από τις Βρυξέλλες, χρειάζεται περισσότερος χρόνος ώστε να μελετηθεί η εξέλιξη της διασποράς της Ινδικής παραλλαγής.

Στις ανακοινώσεις της 6ης Μαϊου, στις πράσινες χώρες για την ΕΕ εντάχθηκε το Ισραήλ ενώ πράσινες είναι η Αυστραλία, η Ν. Ζηλανδία, η Ν. Κορέα, η Σιγκαπούρη, η Ρουάντα, η Ταϋλάνδη και η Κίνα.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι