Άνοιξαν και τα ταξίδια των Ρώσων στην Ελλάδα- Παρέμειναν μόνο οι γενικοί περιορισμοί για όλους

17-05-21 | ΑΓΟΡΕΣ

Ήρθησαν οι περιορισμοί στις αφίξεις Ρώσων τουριστών στη χώρα μας από τις 14 Μαΐου.

Έτσι, σύμφωνα με την απόφαση, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Παρασκευή, έπαψε να ισχύει η ποσόστωση των 4.000 αφίξεων από τη Ρωσία την εβδομάδα, όπως και η υποχρεωτική 7ήμερη καραντίνα για όλους τους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανεξάρτητα από εμβολιασμούς.

Έτσι (και) οι Ρώσοι πολίτες συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form) και να προσθέτουν σε αυτή τη φόρμα ένα από τα ακόλουθα έγγραφα:

α) Πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημέρες μετά τον δεύτερο εμβολιασμό, η Ελλάδα αναγνώρισε το Sputnik V). Το πιστοποιητικό αυτό μπορεί να είναι στην αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα και να έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στο διαβατήριο, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου, τον αριθμό των δόσεων και την ημερομηνία διεξαγωγής τους,

ή

β) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα,

ή

γ) εναλλακτικά, να φέρουν βεβαίωση νόσησης ισχύος δύο (2) έως εννέα (9) μηνών από την αναγραφόμενη σε αυτό ημερομηνία νόσησης που έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή.

Η υποχρέωση των ανωτέρω προϋποθέσεων, (εμβόλιο ή αρνητικό τεστ ή βεβαίωση νόσησης), για είσοδο στη Ελλάδα ισχύει και για παιδιά από πέντε ετών και άνω.

Σε όλους τους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος (rapid test) κατά την άφιξή τους, βάση της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form. Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό η καραντίνα θα ισχύει για 14 μέρες.

Οι Ρώσοι μπορούν πλέον να εισέρχονται στην Ελλάδα αεροπορικώς, από λιμάνια και από τους μεθοριακούς σταθμούς Προμαχώνα, Ορμενίου (όλο το 24ωρο) και Ευζώνων (από τις 7:00 έως τις 23:00).

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»