Πού ποντάρει η Ισπανία για να ανοίξει τα ταξίδια των Βρετανών από τις 20 Μαΐου

12-05-21 | ΑΓΟΡΕΣ

Τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο της ΕΕ αναμένεται να επικαιροποιήσει τη σύστασή του για τα ταξίδια σε κράτη μέλη από τρίτες χώρες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συμπεριληφθεί στη λίστα για ταξίδια χωρίς περιορισμούς, εφόσον ο εμβολιασμός συνεχίζεται και μειώνονται τα κρούσματα κορωνοϊού.

Αυτήν την αναθεώρηση περιμένει η Ισπανία για να επιτρέψει τους Βρετανούς μέχρι τα τέλη του μήνα να επισκέπτονται την χώρα χωρίς την απαίτηση για τεστ PCR.


Η υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού της Ισπανίας, María Reyes Maroto, σε δηλώσεις της ανέφερε ότι η επικείμενη αναθεώρηση των ταξιδιωτικών κανόνων της ΕΕ θα επιτρέψει πιο ευέλικτους όρους για τα ταξίδια από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που θα ανοίξει το δρόμο στους Βρετανούς ταξιδιώτες να επιστρέψουν στην Ισπανία.

Μετά από αυτήν την αναθεώρηση, η Ισπανία, όπως τόνισε, θα προσαρμόσει τους συνοριακούς της κανόνες για να καλωσορίσει τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου από τις 20 Μαΐου.

Η κυρία Maroto είπε ότι η ισπανική κυβέρνηση διατηρεί έναν μόνιμο διάλογο με το Ηνωμένο Βασίλειο και εκτιμά ότι τις επόμενες εβδομάδες θα προστεθεί στην πράσινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου. Ενδέχεται, όπως είπε, να μην απαιτείται από τους Βρετανούς ταξιδιώτες τεστ PCR, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο και των ποσοστών εμβολιασμού.

Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να επιτρέψουμε στους Βρετανούς ταξιδιώτες να επιστρέψουν στην Ισπανία, υπογράμμισε η Ισπανίδα υπουργός, προτρέποντας τη βρετανική κυβέρνηση να συνεχίσει το πρόγραμμα εμβολιασμού, που φαίνεται πλέον ότι έχει θεαματικά αποτελέσματα, μηδενίζοντας χθες τους νεκρούς από την πανδημία,για πρώτη φορά μετά από 14 μήνες.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο