Συμφωνία των χωρών της ΕΕ για τα ταξιδιωτικά πιστοποιητικά Covid ώστε να ανοίξει ο τουρισμός

14-04-21 | ΑΓΟΡΕΣ

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν επισήμως σήμερα Τετάρτη στην έκδοση ταξιδιωτικών πιστοποιητικών COVID ως ένα βήμα για να ανοίξει ο τουρισμός αυτό το καλοκαίρι, με τις λεπτομέρειες να συζητούνται στο ευρωκοινοβούλιο τον Μάιο.

Αυτό αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Όπως επισημαίνεται, τα πιστοποιητικά αυτά θα επιτρέψουν σε αυτούς που έχουν εμβολιαστεί, έχουν αναρρώσει από τον COVID-19 ή έχουν αρνητικά τεστ να ταξιδέψουν πιο εύκολα στην ΕΕ, καθώς οι περιορισμοί στα ταξίδια έχουν επιβαρύνει σημαντικά την τουριστική βιομηχανία για περισσότερο από ένα χρόνο.

Οι 27 χώρες μέλη δεσμεύονται να έχουν έτοιμο το πλαίσιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021, σύμφωνα με έγγραφο που υιοθετήθηκε από τους πρεσβευτές των χωρών της ΕΕ και το οποίο είδε το Reuters.

Εν τω μεταξύ, θα προχωρήσουν οι απαραίτητες τεχνολογικές λύσεις, ώστε τα νέα ψηφιακά ή έντυπα πιστοποιητικά να μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά την έγκριση.

Η συμφωνία των κρατών μελών περιλαμβάνει διατάξεις κατά των διακρίσεων σε εκείνους που δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν και επιτρέπει μια σειρά τεστ για να αποδειχθεί η υγειονομική κατάστασή τους.

Τα κράτη μέλη θα είναι υποχρεωμένα να αναγνωρίζουν εμβόλια εγκεκριμένα από την ΕΕ, όμως και συγκεκριμένες χώρες θα μπορούν επίσης να εκδίδουν πιστοποιητικά που θα καλύπτουν τα εμβόλια Sputnik της Ρωσίας ή Sinovac της Κίνας που επιτρέπονται μόνο στην επικράτειά τους.

Οι άλλες χώρες της ΕΕ θα αποφασίζουν αν θα δεχθούν ένα πιστοποιητικό που αφορά κάποιο εμβόλιο το οποίο δεν έχει εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ