Γερμανικά δημοσιεύματα για τις διακοπές στην Ελλάδα

12-04-21 | ΑΓΟΡΕΣ

Θα κάνουμε διακοπές αυτό το καλοκαίρι; Και αν ναι, με ποιον τρόπο; Η εφημερίδα Die Welt επιχειρεί να δώσει απάντηση, επισημαίνοντας ότι «οι χώρες της Νότιας Ευρώπης θέλουν να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη στον τουρισμό με τεστ, εμβολιασμούς και προσεκτικό άνοιγμα. Απαιτείται όμως και η συνεργασία της ΕΕ». Για την Ελλάδα η εφημερίδα του Βερολίνου αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Τουρίστες από το Ισραήλ, οι οποίοι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και προσκομίζουν αρνητικό τεστ κατά την είσοδό τους στη χώρα, απαλλάσσονται από την υποχρέωση για καραντίνα. (...) Από τη στιγμή που εμφανίστηκε στη χώρα, το «πράσινο διαβατήριο» θα μπορούσε να αποτελέσει προϋπόθεση για μία ασφαλή επίσκεψη σε εστιατόριο, για παράδειγμα. Επιπλέον, τα υγειονομικά μέτρα θα υλοποιηθούν με μεγαλύτερη αυστηρότητα σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι».

Στον αντίποδα του οργανωμένου τουρισμού κάποιοι Γερμανοί εκδράμουν στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, περνώντας και από την Ελλάδα. Eντυπώσεις φιλοξενεί η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Zeit. Παράδειγμα: Η Σαμάνθα και ο Ματίας, που τόλμησαν να ταξιδέψουν με τρία μικρά παιδιά. «Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μία παραλία στην Κρήτη, αλλά σε λίγες μέρες θα πάμε στην ενδοχώρα» λέει η Σαμάνθα. «Και στην Ελλάδα τα κρούσματα αυξάνονται. Μπορεί να συνεχίσουμε το ταξίδι στην Αλβανία. Σκεφτήκαμε να γυρίσουμε στη Γερμανία για να επισκεφθούμε τις οικογένειές μας, αλλά μας είπαν ότι προς το παρόν είναι καλύτερα να μείνουμε μακριά». «Ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο από την Καρλσρούη» προσθέτει ο Ματίας. «Την εποχή εκείνη άρχιζε το δεύτερο κύμα. Μας ρωτούσαν αν πράγματι θέλουμε να ταξιδέψουμε και εκ του αποτελέσματος θα έλεγα ότι ήταν η πιο κατάλληλη στιγμή. Εδώ κάνουμε πεζοπορία, καθόμαστε στην παραλία, υποχρεώσεις δεν έχουμε, χαλαρώνουμε με την οικογένεια». Για τους Έλληνες ο Ματίας λέει ότι «είναι εγκάρδιοι άνθρωποι και μας καλωσόρισαν. Ούτε με την αστυνομία είχαμε προβλήματα. Αλλά όταν κάποια στιγμή το φθινόπωρο συγκεντρώθηκαν εκατό τροχόσπιτα στην παραλία, εκεί διαμαρτυρήθηκαν οι κάτοικοι».

Ο Τίμο και η Άννα ταξιδεύουν με τον σκύλο τους. Ο Τίμο διηγείται: «Περάσαμε τις τελευταίες εβδομάδες στη Νότια Ελλάδα. Κάποιες φορές πηγαίναμε σε έναν ειδυλλιακό κολπίσκο και βρίσκαμε εκεί άλλα 15-20 τροχόσπιτα, τα περισσότερα με γερμανικές πινακίδες. Αναρωτιέται κανείς αν είναι ελκυστική αυτή η εικόνα για τους ντόπιους, που πρέπει να κλείνονται στα σπίτια τους. Δεν μείναμε, πριν λίγες μέρες ήρθαμε στην Τουρκία. Ελπίζουμε να βρούμε λιγότερη κίνηση εδώ». Η Άννα λέει ότι και οι δύο τηρούν σχολαστικά τα υγειονομικά μέτρα, αποφεύγοντας τις κοινωνικές επαφές. Αλλά από την άλλη πλευρά: «Μερικές φορές είναι κρίμα να μην έχουμε επαφή με τους ντόπιους. Είναι κρίμα να αποφεύγουμε την Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις, να μην μπορούμε να επισκεφθούμε τα μουσεία και άλλα αξιοθέατα. Απολαμβάνουμε όμως το ταξίδι, αισθανόμαστε ευγνώμονες που έχουμε τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε. Είναι υπέροχο να βρίσκεσαι συνέχεια στη φύση».

Πηγή: DW

διαβάστε ακόμα

Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες