Στη Ρόδο οι 189 Ολλανδοί τουρίστες για τις δοκιμαστικές COVID Free διακοπές

12-04-21 | ΑΓΟΡΕΣ

Σχεδόν 200 Ολλανδοί τουρίστες απογειώθηκαν με πτήση από το Άμστερνταμ, με προορισμό τη Ρόδο στο πλαίσιο οκταήμερου δοκιμαστικού ταξιδιού όπου θα διαπιστωθεί εάν μπορούν να διοργανωθούν ασφαλείς διακοπές κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι 189 ταξιδιώτες έκαναν δύο τεστ κορωνοϊού πριν την απογείωση και θα έχουν περιορισμένες δυνατότητες περιήγησης σε αξιοθέατα κατά τη παραμονή τους στο νησί. 

Από το αεροδρόμιο θα οδηγηθούν απευθείας στο all inclusive resort και θα τους απαγορευτεί να βγουν από αυτό ακόμα και για να επισκεφθούν τη διπλανή παραλία. 

Οι Ολλανδοί τουρίστες θα κάνουν δύο ακόμα τεστ πριν την επιστροφή στη χώρα τους όπου θα μπουν σε καραντίνα 10 ημερών, παρότι θα μπορούν να περιορίσουν την καραντίνα σε 5 ημέρες εάν το αποτέλεσμα των τεστ είναι αρνητικό. 

Παρά τους αυστηρούς περιορισμούς, 25.000 Ολλανδοί έκαναν αίτηση για το δοκιμαστικό πρόγραμμα διακοπών στη Ρόδο το όποιο κοστίζει 399 ευρώ και οργανώθηκε από τις SunWeb και Transavia.

Οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στο νησί αυτή την εβδομάδα θα κυμαίνονται από 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου, σε αντίθεση με το χιονιά που πλήττει τμήματα της Ολλανδίας σήμερα, Δευτέρα.

Ένας επιβάτης βρέθηκε θετικός πριν την απογείωση της πτήσης και αντικαταστάθηκε από άλλον.

Όλοι όσοι έχουν θετικό αποτέλεσμα τεστ κατά τη διάρκεια των διακοπών θα μεταφερθούν σε διαφορετικό ξενοδοχείο όπου θα μπουν σε καραντίνα σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελλάδας.

Οι τουρίστες θα χρειαστεί επίσης να συμπληρώνουν καθημερινά ένα έγγραφο και η συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια των διακοπών θα αναλύεται από ερευνητές. 

 

 

διαβάστε ακόμα

In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή