Υπουργός Υγείας Βρετανίας: «Θα περάσω τις διακοπές μου στο ηλιόλουστο Leicestershire»

05-04-21 | ΑΓΟΡΕΣ

Οι Βρετανοί που ελπίζουν ότι θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό όταν χαλαρώσουν οι περιορισμοί, θα πρέπει πιθανώς να επωμιστούν οι ίδιοι το κόστος των τεστ κορωνοϊού, δήλωσε ο υπουργός υγείας της χώρας κ. Edward Argar στα τοπικά μέσα.

Μιλώντας πριν από τη σημερινή συνέντευξη τύπου με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, στην οποία θα αναφερθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα τεστ και τη δυνατότητα των διεθνών ταξιδιών για το 2021, ο κ. Argar επεσήμανε στα τοπικά μέσα ότι τα ουσιώδη ταξίδια πληρώνονται από τον ταξιδιώτη και αυτό το μοντέλο είναι πιθανό να συνεχιστεί.

Επίσης, ο υπουργός υγείας ανέφερε ότι στο πλαίσιο των ταξιδιών,  η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί στη χρήση των PCR τεστ και ότι αυτό θα αποτελέσει το κλειδί για τον ταξιδιωτικό κλάδο και τους ταξιδιώτες.

Τα μη απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό είναι επί του παρόντος "παράνομα", ενώ οι αναχωρήσεις δεν αναμένεται να επιτραπούν έως τις 17 Μαΐου το νωρίτερο. Πολλές χώρες έχουν ήδη δηλώσει ότι θα απαιτήσουν αρνητικό τεστ PCR ή απόδειξη αντισωμάτων ή εμβολιασμού, για είσοδο των ταξιδιωτών στα εδάφη τους.

Οι ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τα τεστ της εθνικής υπηρεσίας υγείας (NHS) για ταξίδια, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις, όπως είναι οι μεταφορείς προϊόντων. Με τα ιδιωτικά PCR τεστ να κοστίζουν έως και 120 λίρες Αγγλίας, τα στοιχεία της ταξιδιωτικής βιομηχανίας ανέφεραν προηγουμένως ότι το κόστος αυτών των τεστ θα κάνει τα διεθνή ταξίδια μη βιώσιμα για κάποιες κατηγορίες ταξιδιωτών,  ιδίως για τις οικογένειες που επιθυμούν να πάνε διακοπές.

Επιπλέον, ο κ. Argar τόνισε ότι αυτή τη στιγμή, λόγω του συνεχιζόμενου κινδύνου εισαγωγής νέων μεταλλάξεων από το εξωτερικό, οι άνθρωποι δεν πρέπει να ταξιδεύουν καθαρά για τουρισμό, αντίθετα, θα πρέπει να το κάνουν μόνο για επείγουσες περιπτώσεις. Επίσης, ο υπουργός δεν αναγνώρισε τον αριθμό που υποδεικνύει ότι το 40% των ταξιδιωτών που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι τουρίστες.

Τέλος, ο υπουργός υγείας δήλωσε ότι αυτό το καλοκαίρι θα κάνει τις διακοπές του στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπληρώνοντας ότι κατανοεί την επιθυμία των ανθρώπων για διακοπές, μετά τα γεγονότα του περασμένου έτους, ωστόσο το δικό του θερινό διάλειμμα θα το περάσει στο σπίτι του, στο ηλιόλουστο Leicestershire.
 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές