Εφικτές οι διακοπές των Γερμανών στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι

25-02-21 | ΑΓΟΡΕΣ

Οι διακοπές στο εξωτερικό είναι εφικτές και χωρίς προβλήματα αυτό το καλοκαίρι παρά την πανδημία, δήλωσε ο Επίτροπος Τουρισμού της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, Thomas Bareiß.

Ευελπιστώ ότι οι περισσότεροι Γερμανοί θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το καλοκαίρι και θα είναι σε θέση να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, τόνισε ο κ. Bareiß.

Επιπλέον, δεν βρίσκει το λόγο οι τουρίστες να μην μπορούν να ταξιδέψουν, για παράδειγμα στα νησιά της Μεσογείου, εάν ο ρυθμός διασποράς του κορωνοϊού σε αυτά είναι κάτω του 35. Σύμφωνα με τον κ. Bareiß η κυβέρνηση δεν πρέπει να καταστήσει δύσκολα τα ταξίδια, καθώς, όπως είπε, δε μπορούμε να διατηρήσουμε τον κόσμο στο σπίτι του για πάντα.

Ενδεικτικά, στις Βαλεαρίδες, ο ρυθμός διασποράς είναι μικρότερος του 50, μέσα σε επτά ημέρες και ανά 100.000 κατοίκους. Αυτό σημαίνει ότι τα νησιά αυτά πλήττονται λιγότερο από την πανδημία σε σχέση με τη Γερμανία όπου ο ρυθμός είναι 61,7.

Κατά το Ινστιτούτο Robert Koch, το ορόσημο του 50 είναι κρίσιμης σημασίας για το αν μια περιοχή χαρακτηρίζεται ως υψηλού κινδύνου. Από τα μέσα Αυγούστου του 2020, ισχύει η ταξιδιωτική προειδοποίηση του γερμανικού ΥΠΕΞ για την Ισπανία και τις Βαλεαρίδες και για όσους επιστρέφουν στη Γερμανία από τις περιοχές αυτές θα πρέπει να περνούν υποχρεωτικά από τεστ.

Το εάν θα ειναι εφικτές οι διακοπές αυτό το καλοκαίρι είναι το κεντρικό ζήτημα το οποίο θα συζητήσουν σήμερα σε τηλεδιάσκεψη οι ηγέτες της ΕΕ, με ένα από τα καυτά ζητήματα που θα τους απασχολήσουν να είναι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων