Πιστοποιητικά ανοσίας κορωνοϊού 4μηνης διάρκειας εκδίδει η Ουγγαρία

18-02-21 | ΑΓΟΡΕΣ

Την έκδοση πιστοποιητικών ανοσίας στους πολίτες που έχουν αναρρώσει ή εμβολιάσει κατά του κορωνοϊού αποφάσισε η Ουγγρική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού παρά τω πρωθυπουργό, Gergely Gulyas, όσον αφορά στους πολίτες που εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού, το πιστοποιητικό θα εκδίδεται μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου αναφέροντας την ημερομηνία κατά την οποία χορηγήθηκε.

Παράλληλα, ο κ. Gulyas επεσήμανε ότι το εν λόγω πιστοποιητικό δεν θα έχει ημερομηνία λήξης, επειδή δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για το πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τον εμβολιασμό.

Όσον αφορά τους πολίτες που έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό, για εκείνους θα εκδίδεται πιστοποιητικό ανοσίας το οποίο θα αναφέρει την ημερομηνία του εξιτηρίου από το νοσοκομείο ή την δέκατη ημέρα μετά το πρώτο θετικό αποτέλεσμα του τεστ.

Αμφότερα τα πιστοποιητικά θα παρέχονται δωρεάν, ωστόσο τα πιστοποιητικά ανοσίας τα οποία εκδίδονται από επίσημα εργαστήρια, μετά από αίτηση των ενδιαφερόμενων,  θα ισχύουν για περίπου τέσσερις μήνες από την ημερομηνία έκδοσης και θα φέρουν τέλος έκδοσης.

Μέσω των ανωτέρω πιστοποιητικών, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας αναμένει την επιστροφή στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν. Επί του παρόντος, εκκρεμεί η συγκεκριμενοποίηση των ελευθεριών που θα έχουν οι κάτοχοι όλων των τύπων των πιστοποιητικών.  

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός