FUR: Αυτές θα είναι σημαντικότερες ταξιδιώτες τάσεις των Γερμανών μέχρι το 2030

12-02-21 | ΑΓΟΡΕΣ

Ο όγκος της ζήτησης στη Γερμανία για ταξίδια διακοπών θα παραμείνει σταθερός μέχρι τα τέλη της δεκαετίας, εάν η επίδραση της κρίσης κορωνοϊού θα παρέλθει σε ένα έως τρία χρόνια, όπως αναφέρουν οι συντάκτες έρευνας που πραγματοποίησε η ερευνητική κοινότητα Urlaub und Reisen (FUR).

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι μακροπρόθεσμες τάσεις που εντοπίζονταν μέχρι το 2019 θα συνεχιστούν και μετά την πανδημία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνών αγοράς της FUR, Ulf Sonntag, η πιο ξεκάθαρη τάση είναι η περαιτέρω αύξηση των διαδικτυακών κρατήσεων.

Η έρευνα έδειξε ότι η μεγάλη επιθυμία για ταξίδια, η υψηλή προτεραιότητα των διακοπών στη λίστα των επιθυμιών των καταναλωτών και η διαφοροποίηση των επιθυμιών τους θα διαμορφώσουν την ταξιδιωτική συμπεριφορά των Γερμανών το 2030. Ωστόσο, αυτό προϋποθέτει οτι η ταξιδιωτική συμπεριφορά μεταξύ των ετών 2022 και 2025 θα επιστρέψει στα επίπεδα των περασμένων ετών.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, οι συντάκτες της έρευνας εκτιμούν ότι το 2030 θα πραγματοποιούνται 69,5 εκατ. ταξίδια διακοπών, δηλαδή 1,3 εκατ. λιγότερα σε σύγκριση με το 2019. Συνολικά, η πίτα της αγοράς διακοπών μεγάλης διάρκειας στην ερχόμενη δεκαετία δεν θα είναι μεγαλύτερη, επισημαίνει ο κ. Sonntag. Στις διακοπές σύντομης διάρκειας, ωστόσο, εκτιμά ότι θα υπάρξει αύξηση κατά 8 εκατ., στα 100 εκατ. ταξίδια, που αποτελεί αυξητική συνέχεια των τάσεων των περασμένων ετών.

Το FUR προβλέπει επίσης σταθερές συνθήκες στους προορισμούς, τα είδη διακοπών και τα είδη καταλύματος. Η μεγαλύτερη αλλαγή αναμένεται να σημειωθεί στα κανάλια κρατήσεων όπου προβλέπεται αύξηση του μεριδίου των online κρατήσεων από 44% που είναι σήμερα στα δύο τρίτα των συνολικών κρατήσεων το 2030. Σε αυτές περιλαμβάνονται και οι κρατήσεων μέσω ψηφιακών καναλιών των τουριστικών γραφείων. Το ποσοστό των κρατήσεων που προκύπτουν από προσωπική επικοινωνία θα μειωθούν από 39% σήμερα στο 30%.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων