Βρετανικός τουρισμός: Μαζικά τεστ για να ανοίξει ο τουρισμός ανήγγειλε ο Τζόνσον- Απειλή καραντίνας για την ηπειρωτική Πορτογαλία

10-09-20 | ΑΓΟΡΕΣ

Η ηπειρωτική Πορτογαλία είναι πολύ πιθανό να τεθεί σε καθεστώς καραντίνας 14 ημερών για τους Βρετανούς τουρίστες στην αναθεωρημένη λίστα, που θα ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση.

Η αναθεώρηση της λίστας γίνεται πλέον με βάση το "βαελτιωμένα δεδομένα", που επεξεργάζεται το Ενιαίο Κέντρο Βιοασφάλειας και η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας Αγγλίας και υποδεικνύουν ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στο Ηνωμένο Βασίλειο από συγκεκριμένες περιοχές μιας χώρας.

Με αυτόν τον τρόπο εκδόθηκε και η οδηγία για τα 7 ελληνικά νησιά.

Η Πορτογαλία σημείωσε απότομη άνοδο στα νέα κρούσματα Covid-19 τις τελευταίες ημέρες και ο αριθμός τους ανά 100.000 κατοίκους ανέρχεται τώρα σε 25,8 - πολύ πάνω από το «ασφαλές» όριο  των 20, που έχει θέσει η βρετανική κυβέρνηση.

Υπό εξέταση στην αναθεωρημένη λίστα που θα ανακοινωθεί βρίσκονται επίσης η Ιταλία και η Δανία.

Η Σκωτία και η Ουαλία έχουν ήδη τοποθετήσει την Πορτογαλία σε καραντίνα, με την Ουαλία να διατηρεί χωρίς περιοιρμσούς τα ταξίδια στη Μαδέρα και τις Αζόρες.

Μαζικά τεστ μέχρι την άνοιξη

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να επαναφέρει τα ασφαλή αεροπορικά ταξίδια, με την διεξαγωγή μαζικών τεστ  Covid-19 μέχρι την επόμενη άνοιξη.

Τόνισε την «κολοσσιαία σημασία» της αεροπορικής βιομηχανίας για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, γι αυτό και η κυβέρνηση θα εξετάσει όλους τους τρόπους που προσφέρει η τεχνολογία για εκατομμυρια τεστ αποτελεσματικά τεστ, ώστε ο καθένας να ταξιδεύει με τον τρόπο που θέλει.

O Τζόνσον ανέφερε επίσης ότι θα απλοποιηθεί η φόρμα εντοπισμού επιβατών, που συμπληρώνεται εντός 48 ωρών πριν από την επιστροφή των Βρετανών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ