Παραμένει η καραντίνα για τα ταξίδια των Βρετανών στην Πορτογαλία

25-07-20 | ΑΓΟΡΕΣ

Πέντε ακόμη προορισμοί προστέθηκαν στη λίστα της βρετανικής κυβέρνησης, από τις 28 Ιουλίου, για τα ταξίδια των Βρετανών τουριστών χωρίς καραντίνα κατά την επιστροφή τους. Οι προορισμοί είναι οι: Εσθονία, Λετονία, Σλοβακία, Σλοβενία και το Νησιωτικό σύμπλεγμα Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες.

Η Πορτογαλία παραμένει εκτός της λίστας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τους τουριστικούς πράκτορες και τις πορτογαλικές αρχές που άσκησαν πιέσεις στην βρετανική κυβέρνηση για να προστεθεί η χώρα στη λίστα. Ωστόσο, όπως αναφέρεται, οι ανησυχίες μετά τα κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή της Λισαβόνας ώθησαν τη βρετανική κυβέρνηση να διατηρήσει την καραντίνα για 14 ημέρες μετά την επιστροφή των τουριστών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας Augusto Santos Silva έγραψε στο Twitter ότι η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου «δεν τεκμηριώνεται ούτε υποστηρίζεται από τα γεγονότα», τονίζοντας ότι ο ίδιος είχε παρουσιάσει στοιχεία για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα του στον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όλοι οι ταξιδιώτες, πάντως, κατά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο οφείλουν να συμπληρώνουν ένα έντυπο εντοπισμού επιβατών.

Η Ισπανία παραμένει στη λίστα, όμως, η αύξηση των κρουσμάτων που οδηγεί σε τοπικά lockdown προβληματίζει τη βρετανική κυβέρνηση. 

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή το απόγευμα, η γαλλική κυβέρνηση συνέστησε τους πολίτες να μην ταξιδέψουν στην Καταλονία λόγω του νέου κύματος κρουσμάτων. Η Νορβηγία έχει θέσει εκ νέου σε καραντίνα 10 ημερών τις διεθνείς αφίξεις από την Ισπανία, από το Σάββατο

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Μάιος, μήνας εκδηλώσεων για την Κατερίνη
Kronion Trail race στο Λασίθι Κρήτης
Φεστιβάλ Θεματικού Εναλλακτικού Τουρισμού στα Χανιά
Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης