Επιστολή: Δεν προλαβαίνουν τα μοριακά τεστ οι Ούγγροι τουρίστες για τις 14 Ιουλίου- ακυρώσεις και απώλειες σε ξενοδοχεία

11-07-20 | ΑΓΟΡΕΣ

Σοβαρά προβλήματα στην χερσαία έλευση Ούγγρων τουριστών, αλλά και τουριστών από την Κεντρική Ευρώπη στη χώρα μας, που έχουν προγραμματίσει τις διακοπές τους από 13/7 με είσοδο στις 14/7, προκαλεί η τελευταία κυβερνητική απόφαση, που επιβάλει μοριακά τεστ πριν ξεκινήσουν. Ταυτόχρονα, μείζον θέμα δημιουργείται και στα ξενοδοχεία στα οποία έχουν κάνει κράτηση. 

Όπως γράφει στο Tornos News, εκπρόσωπος ελληνικού τουριστικού γραφείου, που αντιπροσωπεύσει στη χώρα μας τουρ οπερέιτορ από την Ουγγαρία και άλλες χώρες της Ευρώπης, τα εν λόγω γραφεία έχουν εκατοντάδες τουρίστες που έχουν προγραμματίσει τις διακοπές τους με είσοδο στις 14 Ιουλίου, που ισχύουν τα νέα μέτρα. Την Παρασκευή, που ανακοινώθηκαν τα μέτρα, όπως σημειώνει, δεν υπάρχει δυνατότητά στην Ουγγαρία για να λάβουν το μοριακό τεστ πριν να ξεκινήσουν.

Επίσης, η συμπλήρωση της φόρμας για να λάβουν 24 ώρες πριν το QR code πάλι είναι αδύνατη γιατί οι τουρίστες θα είναι ήδη στο πούλμαν ταξιδεύοντας προς την Ελλάδα.

Στην Ουγγαρία, επισημαίνει, δεν υπάρχουν κρούσματα όπως στην Σερβία και έπρεπε να ισχύει άλλος νόμος για τις χώρες της ΕΕ .

Ένας Αυστριακός ή Γερμανός μπορεί να έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι του, τονίζει, πού να σταματήσει να κάνει το τεστ;

Ζούμε σε μια απελπισία, καταλήγει η επιστολή του, τα ξενοδοχεία κρατάνε τα δωμάτια για τους τουρίστες, αυτοί δεν θα έρθουν εάν την Παρασκευή τους λένε να πάνε για τεστ, που θα βγει το αποτέλεσμα την Δευτέρα όταν έπρεπε να είναι ήδη στο δρόμο.

Γενικά, όπως υπογραμμίζει, υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια στους τουρ οπερέιτορ της Ουγγαρίας, που έχουν ξεκινήσει το καλοκαιρινό τους πρόγραμμα για την Ελλάδα από τις 22 Ιουνίου και κάθε εβδομάδα έχουν αλλαγές χωρίς να δίνεται κάποιος χρόνος από τη χώρα μας για να προσαρμόζονται σε αυτές. Όπως με το PLF και τώρα με τα τεστ.

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες