1 στους 3 Γερμανούς σχεδιάζει διακοπές στη χώρα του

31-05-20 | ΑΓΟΡΕΣ

Η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών σε αρκετές χώρε της Ευρώπης, ώστε να επιτραπούν κάποιες τουριστικές ροές, έχει αρχίσει να γίνεται ευδιάκριτη όλο και περισσότερο. Με τα μάτια στραμμένα στη Γερμανία, πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως και η δική μας, ελπίζουν-και υπολογίζουν στους Γερμανούς τουρίστες.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι Γερμανοί που αναζητούν ταξιδιωτικούς προορισμούς εντός της χώρας τους, λόγω ανησυχιών για ένα πιθανό δεύτερο κύμα κορωνοϊού.

Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε από τον γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ZDF, το 31% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να περάσουν τις διακοπές τους στη Γερμανία, ενώ το 14% δήλωσε ότι επιθυμεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό φέτος. Ωστόσο, το 37% δήλωσε ότι δεν σκέφτεται επί του παρόντος τις διακοπές, ενώ το 18% είπε ότι δεν γνωρίζει ακόμη πώς θα κινηθεί αυτό το καλοκαίρι.

Η εν λόγω τηλεφωνική έρευνα απευθύνθηκε σε 1.377 ερωτηθέντες και  πραγματοποιήθηκε μεταξύ 26-28 Μαΐου, με περιθώριο σφάλματος έως και 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, αυτή την εβδομάδα, οι δήμοι που βρίσκονται κατά μήκος της Βαλτικής Ακτής της Γερμανίας για παράδειγμα, αναθάρρεψαν,  καθώς εμφανίστηκε το πρώτο σοβαρό κύμα εγχώριων τουριστών. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος του Prerow κ. Rene Roloff, οι επαγγελματίες της περιοχής παρατηρούν με ικανοποίηση ότι δεν έχουν ξαναζήσει ποτέ μια τόσο μεγάλη ζήτηση, κυρίως λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που ισχύουν για ταξίδια στο εξωτερικό. Το εν παραθαλάσσιο θέρετρο, το οποίο εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον τουρισμό, συνήθως καταγράφει 1,2 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις ετησίως.

Από πλευράς του, ο Lothar Jaeschke, επικεφαλής του τουρισμού στο Prerow, επεσήμανε ότι εάν οι εξελίξεις παραμείνουν ως έχουν, θα είναι μια καλή σεζόν για την περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά ξενοδοχεία στη βόρεια Γερμανία έχουν ήδη γεμίσει για το Σαββατοκύριακο της Πεντηκοστής. Ο δήμαρχος του Cuxhaven, ενός δημοφιλούς παραθαλάσσιου θέρετρου το οποίο απέχει δύο ώρες οδικώς από το Αμβούργο, έφτασε στο σημείο να παρακαλέσει τους ημερήσιους ταξιδιώτες να μην ταξιδέψουν στην περιοχή, ώστε να δώσουν χώρο στους ντόπιους και τους μακροχρόνιους επισκέπτες.

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι