Ρωσικός τουρισμός: Το 2020 οι επιστροφές χρημάτων για ακυρώσεις ζητεί η ATOR

06-04-20 | ΑΓΟΡΕΣ

Nέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας εν μέσω κρίσης του κορωνοϊού ζητεί από την κυβέρνηση της Ρωσίας η Ένωση τουρ οπερείτορ της χώρας, ATOR.

Ανάμεσα στα μέτρα που ζητούνται είναι να παγώσουν οι επιστροφές χρημάτων στους τουρίστες για ταξίδια που ακυρώθηκαν, μέχρι το 2022, και να προστατεύονται από πιστοποιητικό κατάθεσης.

Η ATOR σε επιστολές της προς τον ρώσο πρωθυπουργό, Mikhail Mishustin και τον υφυπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης, Sergey Galkin, ζητεί τη λήψη νέων μέτρων τόσο για τον εσωτερικό όσο και για τον εισερχόμενο τουρισμό.

η ATOR, ζητά από τη ρωσική κυβέρνηση να εγκρίνει το δικαίωμα των τουρ οπερέιτορ να καθυστερούν τις επιστροφές χρημάτων μέχρι το 2022, ώστε κατά τη περίοδο που οι δραστηριότητες υφίστανται καθίζηση οι τουρίστες να μπορούν να έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν οποιοδήποτε ταξίδι αντιστοιχεί στην τιμή της αρχικής τους κράτησης ή υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τη λογική αυτή, οι τουρίστες θα λαμβάνουν πιστοποιητικό κατάθεσης για την περίοδο αυτή, που θα επιβεβαιώνει τη διατήρηση των χρημάτων του από τον τουρ οπερείτορ και τη δυνατότητα αξιοποίησής τους για συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Οι απώλειες των ρώσων τουρ οπερέιτορ, όπως αναφέρει η ATOR, αφορούν όλο το εύρος της δραστηριότητάς τους και αποτιμώνται σε δισεκατομμύρια ρούβλια, ενώ αν προστεθούν και τα ποσά χαμένων εσόδων, ανέρχονται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ρούβλια.

Η ένωση παραθέτει το παράδειγμα της ΕΕ στη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων, όπως τις ελαφρύνσεις που προσφέρθηκαν στις επιχειρήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Για τους ρώσους τουρ οπερέιτορ, η λήψη αντίστοιχων μέτρων είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς θα αποτελέσουν τη πιο σημαντική πηγή οικονομικής τους στήριξης και η Πολιτεία θα είναι εγγυητής των αποφάσεων των τουρ οπερέιτορ όσον αφορά την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους στους καταναλωτές.

Οι τουρ οπερέιτορ αυτή τη στιγμή αναγκάζονται να προσφέρουν στους τουρίστες μόνο μεταφορά των κρατήσεών τους σε άλλο χρόνο, καθώς όλα τα resort παραμένουν κλειστά, επισημαίνει η ATOR. Αυτό χρειάζεται τη στήριξης των αρχών. Όπως επισημαίνει η ένωση, η υποχρεωτική επιστροφή χρημάτων από τους τουρ οπερέιτορ στους ταξιδιώτες, θα οδηγήσει σε πάγωμα της δραστηριότητας και σε αδυναμία πραγματοποίησης των ταξιδίων όσων πελατών αναβάλλουν για άλλη ημερομηνία το ταξίδι.

Εάν δε, προστεθούν και οι μαζικές νομικές ενέργειες από τους ταξιδιώτες, η πίεση στους τουρ οπερέιτορ θα πολλαπλασιαστεί. 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο