Κορωνοϊός: Έκκληση στους Αμερικανούς από το Υπουργείο Εξωτερικών να επιστρέψουν στις ΗΠΑ

05-04-20 | ΑΓΟΡΕΣ

Έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες τα μηνύματα και οι ειδοποιήσεις προς τους Αμερικανούς που βρίσκονται στο εξωτερικό από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Μέσα από αλλεπάλληλα alerts τα οποία αποστέλλονται είτε από το ίδιο το State Department είτε από τις κατά τόπους πρεσβείες και προξενεία των ΗΠΑ, η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποιεί ότι οι Αμερικανοί πολίτες ενδέχεται να παραμείνουν στο εξωτερικό για αόριστο διάστημα, εάν δεν επιστρέψουν άμεσα στη χώρα τους. 

Όσον αφορά στους Αμερικανούς που βρίσκονται στην Ελλάδα, η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα ενημερώνει ότι αν και υπάρχουν ακόμη διεθνείς πτήσεις από την Ελλάδα σε διεθνείς προορισμούς, μέσω των οποίων οι Αμερικανοί μπορούν να μεταβούν στις ΗΠΑ, θα πρέπει να το πράξουν τώρα, εκτός εάν είναι προετοιμασμένοι να μείνουν εκτός Αμερικής για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, η Πρεσβεία επισημαίνει ότι επί του παρόντος η αμερικανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να οργανώσει πτήσεις επαναπατρισμού από την Ελλάδα στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, η Πρεσβεία τονίζει ότι οι πολίτες των ΗΠΑ επιτρέπεται να εισέλθουν στη ζώνη Σένγκεν, η οποία περιλαμβάνει την Ελλάδα, μέχρι και 90 ημέρες χωρίς θεώρηση. Εάν οι επισκέπτες παραμείνουν στη χώρα πέραν του ορίου των 90 ημερών χωρίς να λάβουν παράταση, οι ελληνικές αρχές μπορούν να επιβάλουν πρόστιμο 600 ή 1.200 ευρώ ανά άτομο κατά την αναχώρηση, ανάλογα με τη διάρκεια της καθυστερημένης αναχώρησης.

Σημειώνεται ότι εάν οι Αμερικανοί πολίτες δεν δύνανται να αναχωρήσουν πριν από την εκπνοή των 90 ημερών και επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για επέκταση, πρέπει να καλέσουν το πλησιέστερο Γραφείο Αλλοδαπών τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από την απαιτούμενη ημερομηνία αναχώρησης για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους. Τέλος, επισημαίνεται ότι οι ελληνικές αρχές αξιολογούν κάθε αίτηση κατά περίπτωση, ενώ δεν υπάρχει αυτόματη παράταση του ορίου των 90 ημερών λόγω του κορωνοϊού.

 

 

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour