Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Παγκόσμια σύσταση στους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια στο εξωτερικό

12-03-20 | ΑΓΟΡΕΣ

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποιεί τους Αμερικανούς να επανεξετάσουν τα ταξίδι τους στο εξωτερικό λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε νέα προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια στο εξωτερικό, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παράλληλα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων (CDC) σύστησαν στους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια τους σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, όπου ο κορωνοϊός έχει εξαπλωθεί.

Οι εν λόγω προειδοποιήσεις ακολούθησαν την ανακοίνωση του Προέδρου Donald Trump στην εθνική τηλεόραση, η οποία αναφέρει αναστολή των ταξιδιών από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ για 30 ημέρες, αρχής γενομένης την Παρασκευή.  

Αναλυτικά, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε παγκόσμια ταξιδιωτική σύσταση Επιπέδου 3 - "αναθεωρήστε το ταξίδι σας" - ένα επίπεδο κάτω από την ισχυρότερη προειδοποίησή του.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, διαχωρίζει τις ταξιδιωτικές συστάσεις σε 4 Επίπεδα. Στο Επίπεδο 1, οι Αμερικάνοι τουρίστες ενημερώνονται για την κατάσταση που υπάρχει στη κάθε χώρα που πρόκειται να επισκεφθούν και γίνεται μία ενημέρωση για τις απλές προφυλάξεις που πρέπει να πάρουν πριν το ταξίδι τους. Στο Επίπεδο 2, συστήνεται στους Αμερικάνους να προσέχουν περισσότερο απ' ότι συνήθως, στο Επίπεδο 3 συστήνεται να αναθεωρήσουν το ταξίδι τους, ενώ στο Επίπεδο 4 συστήνεται να μην ταξιδέψουν.

Από την πλευρά τους, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων τα οποία διαχωρίζουν τις συστάσεις τους σε 3 επίπεδα, συστήνουν τους Αμερικανούς να «αποφεύγουν τη μη αναγκαία μετάβαση» στην Ευρώπη –σύσταση που για τον φορέα αποτελεί την υψηλότερη προειδοποίησή του, Επιπέδου 3.

Η προειδοποίηση του CDC καλύπτει 29 χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Μονακό, Σαν Μαρίνο και Βατικανό).

Όσον αφορά στη διακήρυξη του Προέδρου Trump, ο περιορισμός των ταξιδιών από την Ευρώπη για 30 ημέρες καλύπτει τη ζώνη Σένγκεν, η οποία αποτελείται από 27 χώρες που έχουν επιτρέψει ελεύθερα ταξίδια μεταξύ των συνόρων τους από το 1985.

Τέλος, ο περιορισμός δεν θα ισχύει για το Ηνωμένο Βασίλειο, τους μόνιμους κατοίκους και τα άμεσα μέλη της οικογένειας πολιτών των ΗΠΑ.

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός