Έρευνα: Γιατί οι Ολλανδοί τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα

19-02-20 | ΑΓΟΡΕΣ

To 28% των Ολλανδών επιλέγουν την Ελλάδα ως προορισμό διακοπών το 2020 εξαιτίας της ηλιοφάνειας, της θάλασσας και των παραλιών της, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η ιστοσελίδα Griekenland.net σε περισσότερους από 1.000 Ολλανδούς ταξιδιώτες.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι Ολλανδοί αγαπούν ιδιαίτερα την ελληνική φιλοξενία και το καλό φαγητό, αλλά και το να απολαμβάνουν ένα ποτό στην ταράτσα του καταλύματος. Πάνω από το 14% επιλέγουν την ελληνική φιλοξενία και το 13% προτιμά την ελληνική κουζίνα.

Οι Ολλανδοί λατρεύουν τις βόλτες σε καταστήματα και το χρόνο για ξεκούραση στη θάλασσα παρέα με ένα ποτήρι ούζο, ένα κοκτέιλ ή μια ελληνική μπύρα. Προτιμούν την ελληνική κουζίνα όπως σερβίρεται στις ταβέρνες παρά τα διεθνή πιάτα, και πέρα από τον παραδοσιακό μουσακά και το στιφάδο, ανακαλύπτουν σταδιακά και τη πιο σύγχρονη ελληνικη κουζίνα στην οποία κυριαρχεί ο μεζές καθώς αποτελεί τάση το μοίρασμα των πιάτων με όλη την παρέα. Έτσι και δοκιμάζουν περισσότερα πιάτα και ικανοποιούνται περισσότερο από τη γαστρονομική εμπειρία.

Οι Ολλανδοί αγαπούν ιδιαίτερα το θερμό κλίμα της Ελλάδας, και δίνουν προτεραιότητα στις βουτιές στη θάλασσα, στο χρόνο μεταξύ τους και στην ξεκούραση στην παραλία. 

Επίσης, η ελληνική κουλτούρα συνεχίζει να τους συναρπάζει, όχι απλώς μέσω των αρχαιολογικών χώρων όπως η Ακρόπολη αλλά μέσω των παραδοσιακών χωριών, των φεστιβάλ και των δραστηριοτήτων που κερδίζουν συνεχώς κοινό. Μέλημα των Ολλανδών είναι να προσεγγίσουν τους ντόπιους με σκοπό να αποκτήσουν πιο αυθεντικές εμπειρίες από τον προορισμό.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»