Τουρισμός: Σε άνοδο τα ταξίδια των Ινδών στο εξωτερικό

22-01-20 | ΑΓΟΡΕΣ

Αύξηση 7% παρουσίασαν τα ταξίδια εξερχόμενου τουρισμού από Ινδούς κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2019, ξεπερνώντας το μέσο όρο αύξησης της Ασίας συνολικά.

Αυτό προκύπτει από τα πιο πρόσφατα ευρήματα της έκθεσης World Travel Monitor που συνέταξε η IPK International και θα παρουσιασθεί στην έκθεση ITB India τον Απρίλιο του 2020.

Παρά το μεγάλο πληθυσμό και την οικονομική ανάπτυξη στην Ινδία, η χώρα δεν είναι στις κορυφαίες Ασιατικές αγορές όσον αφορά τον εξερχόμενο τουρισμό και κατατάσσεται πέμπτη, μετά την Κίνα, τη Ν. Κορέα, την Ιαπωνία και τη Ταϊβάν. 

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η αγορά της Ινδίας καταγράφει αυξήσεις εξερχόμενων ταξιδίων άνω του μέσου όρου ανάπτυξης της Ασίας.

Οι περιοχές που ωφελούνται από την τάση αυτή, είναι προορισμοί της Ασίας, με μερίδιο αγοράς αυξημένο κατά 70% το 2019. Ταϋλάνδη, Ινδονησία, Μαλαισία και Ιαπωνία παρουσιάζουν ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση στους Ινδούς ταξιδιώτες με διψήφιο ποσοστό αύξησης. 

Τα ταξίδια στη Β. Αμερική επίσης παρουσίασαν αύξηση επίσης, ενώ τα ταξίδια στην Ευρώπη ήταν κάτω του μέσου όρου το πρώτο οκτάμηνο του 2019.

Οι πρόσφατες τάσεις στην ινδική αγορά για συχνότερες διακοπές στο εξωτερικό συνεχίσθηκαν το 2019. Τα ταξίδια διακοπών αντιπροσωπεύουν το 65% των εξερχόμενων ταξιδίων από την Ινδία. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο εάν συγκριθεί με της Ασίας (80%). 

Τα city break και τα ταξίδια με επιστροφή είναι μακράν τα δημοφιλέστερα είδη εξερχόμενου τουρισμού για τους Ινδούς και πλέον αντιπροσωπεύουν μερίδιο αγοράς 65%.

Οι διακοπές «ήλιος-θάλασσα» ωφελούνται επίσης από την ανοδική τάση για ταξίδια στο εξωτερικό αντιπροσωπεύοντας το 16% της αγοράς διακοπών. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό βρίσκεται κάτω του μέσου όρου άλλων ασιατικών αγορών εξερχόμενου τουρισμού.

Επίσης, καταγράφεται τάση για άνω του μέσου όρου χρήση των τουριστικών γραφείων πέρα από τις διαδικτυακές, στην ινδική αγορά εξερχόμενου τουρισμού. Οι κρατήσεις μέσω τουριστικού γραφείου συγκεντρώνουν το 45% της αγοράς ξεπερνώντας το ασιατικό μέσο όρο αλλά και τον παγκόσμιο που τοποθετείται στο 25%.

Η IPK International προβλέπει αύξηση 6% των εξερχόμενων ταξιδίων από την Ινδία το 2020, σε ετήσια βάση, βάσει ευρημάτων του «World Travel Confidence Index» της εταιρίας, το οποίο ως μέρος του World Travel Monitor διερευνά τις ταξιδιωτικές προθέσεις των ανθρώπων το ερχόμενο 12μηνο.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour