IPK International | Τουρισμός: Η Ευρώπη δημοφιλέστερος προορισμός των Αμερικανών το 2019- Αύξηση και το 2020

16-01-20 | ΑΓΟΡΕΣ

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν τα ταξίδια στο εξωτερικό και, κυρίως στην Ευρώπη, των τουριστών από τη Βόρεια Αμερικη στο 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2019, σε αντίθεση με τα εξερχόμενα ταξίδια των Λατινοαμερικανών, που παρουσίασαν μείωση, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του World Travel Monitor, που  διενεργείται από την IPK International για λογαριασμό της διεθνούς έκθεσης τουρισμού ΙΤΒ του Βερολίνου.

Ειδικότερα:

Τα ταξίδια στο εξωτερικό από τη Βόρεια Αμερική αυξήθηκαν κατά 4,5%, υψηλότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο, ενώ από τη Λατινική Αμερική μειώθηκαν κατά 3%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Η πτώση των εξερχόμενων ταξιδιών από τη Λατινική Αμερική αποδίδεται κυρίως στην πτώση κατά 5% των ταξιδιών των Μεξικανών.

Σημαντική αύξηση των ταξιδιών στην Ευρώπη

Η Ευρώπη ήταν ο δημοφιλέστερος προορισμός των Αμερικανών, τόσο από τη Βόρεια Αμερική, όσο και από τη Λατινική Αμερική, με πρώτους σε αύξηση προορισμούς την Ισπανία και Ιταλία, που σημείωσαν αύξηση επισκετών κατά 11% και 10% αντίστοιχα.

Τα ταξίδια των Αμερικανών στην Ασία είχαν αύξηση 3%.

Τα ταξίδια διακοπών σε άνοδο

Όσον αφορά τους λόγους του ταξιδιού των Αμερικανών στο εξωτερικό, η έρευνα διαπιστώνει ότι οι τα ταξίδια διακοπών κερδίζουν έδαφος στην αμερικανική ήπειρο, καθώς αυξήθηκαν κατά 5% στο 8μηνο και πλέον καταλαμβάνουν μερίδιο πάνω από το 60% της αγοράς εξερχόμενου τουρισμού.  Αντίθετα, τα επαγγελματικά ταξίδια μειώθηκαν κατά 1%.

Άνοδος και στα city break

Τα ταξίδια city break των Αμερικανών επίσης συνεχίζονται με έντονα αυξητικούς ρυθμούς, καταγράφοντας αύξηση 10% στο εν λόγω 8μηνο. Οι διακοπές σε χώρες είχαν αύξηση 9%, οι κρουαζιέρες αύξηση 6%, ενώ οι διακοπές για ήλιο και θάλασσα μειώθηκαν κατά 1% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Θετικές προοπτικές για το 2020

Η IPK International εκτιμά ότι τα ταξίδια από τη Βόρεια Αμερική θα αυξηθούν κατά 3% το 2020, ελαφρώς χαμηλότερα από το 2019. Αναμένεται ανάκαμψη κατά 1% από τη Λατινική Αμερική φέτος.

Τα αποτελέσματα της έρευνας World Travel Monitor βασίζονται στις απαντήσεις από συνεντεύξεις 500.000 πολιτών σε 60 χώρες παγκοσμίως. Έτσι διαμορφώνεται ο Δείκτης “World Travel Confidence Index” της IPK International, ο οποίος μετρά τις ταξιδιωτικές προθέσεις τους για τους επόμενους 12 μήνες.

Τα ολοκληρωμένα συμπεράσματα του World Travel Monitor θα παρουσιασθούν στην ΙΤΒ τον Μάρτιο από τον Rolf Freitag, Διευθύνοντα Σύμβουλο της IPK International.

διαβάστε ακόμα

Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες