FUR | Τουρισμός: Αμείωτη η διάθεση των Γερμανών για διακοπές και το 2020- Αυξημένη ζήτηση για Ελλάδα

13-01-20 | ΑΓΟΡΕΣ

Αμείωτη συνεχίζεται και το 2020 η επιθυμία των Γερμανών για ταξίδια σύμφωνα με έρευνα της γερμανικής Ένωσης Ταξιδίων FUR.

Η Γερμανία παραμένει ο πρώτος προορισμός με το 30% των ερωτηθέντων να δηλώνει οτι θα επιλέξει προορισμό εντός της χώρας τους, και ακολοθούν οι μεσογειακοί προορισμοί Ισπανία, Τουρκία, Ιταλία, Κροατία και Ελλάδα, οι οποίοι αναμένεται να ενισχυθούν τη φετινή χρονιά.

Η Αίγυπτος επιστρέφει δυναμικά στη Γερμανική αγορά, ενώ το 42% αναφέρει οτι θέλει να επισκεφθεί προορισμό στον οποίο δεν έχει ταξιδέψει ποτέ.

Ο Martin Lohmann από τη γερμανική Ένωση Ταξιδίων FUR προβλέπει μόνο μια ελάχιστη μείωση στις αεροπορικές μεταφορές, παρά την αυξανόμενη τάση για ενοχές συνείδησης που εντοπίζεται σε πολλούς ταξιδιώτες. Η έρευνα του 2020 έδειξε ότι το 41% των 12.000 ερωτηθέντων επιβιάστηκε στην πτήση με κακή συνείδηση. Το 27% δεν είχε ενοχή ενώ το 32% δεν έχει σαφή γνώμη σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Η συνολική εικόνα διάθεσης για ταξίδια διαφέρει ελάχιστα από το 2019. Για το 57%, η επιθυμία για διακοπές μειώθηκε ελαφρά σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και τα στοιχεία του κόστους και του χρόνου εκτιμήθηκαν επίσης ευνοϊκότερα. Το 17% των ερωτηθέντων (έναντι 16% την προηγούμενη χρονιά) σχεδίαζαν να κάνουν κράτηση σε ταξιδιωτικό πρακτορείο την περίοδο πραγματοποίησης της έρευνας το Νοέμβριο του 2019.

Παρά την ανασφάλεια εξαιτίας της πτώχευσης του Thomas Cook και του ζητήματος προστασίας του κλίματος, το 2019 σημειώθηκε αύξηση των πωλήσεων 2% στους τουρ οπερείτορ - αλλά όχι σε όλους. Τα ταξιδιωτικά γραφεία σημείωσαν ελαφριά μείωση πωλήσεων, της τάξης του 1,6%.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός