Τουρισμός: Ποιες θεωρούν ως ονειρικές διακοπές για το 2020 οι Γερμανοί ταξιδιώτες

17-12-19 | ΑΓΟΡΕΣ

Τα δύο τρίτα των Γερμανών (72%) έχουν ήδη προγραμματίσει τις διακοπές τους για το 2020 και μόλις το 15% δεν έχει σχέδια για διακοπές ακόμη.

Τα αγαπημένα τους είδη διακοπών για τη νέα χρονιά είναι η ξεκούραση σε ηλιόλουστους προορισμούς, η εξερεύνηση πόλεων του εξωτερικού και η ανακάλυψη νέων προορισμών. 

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα έρευνας που διενήργησε το ερευνητικό ινστιτούτο INNOFACT για λογαριασμό του προγράμματος ανταμοιβής της Wyndham Hotels & Resorts, Wyndham Rewards, σε δείγμα 1.000 Γερμανών πολιτών (ηλικίες 18-69) τον Οκτώβριο του 2019.

Μόλις το 14% των Γερμανών σκοπεύει να ταξιδέψει σε μακρινό προορισμό το 2020. Αντίθετα, το 28% σκοπεύει να κάνει διακοπές στην Ευρώπη. Οι γερμανικές οικογένειες (36%) προτιμούν κυρίως γειτονικές χώρες για διακοπές, το 23% θα κάνει διακοπές εσωτερικού όπως και οι ταξιδιώτες μεγαλύτερης ηλικίας (50-69 ετών) σε ποσοστό 28%. Μάλιστα, το 13% προτιμά ξέγνοιαστες στιγμές στο σπίτι αντί διακοπών. 

Όσον αφορά τον αναλυτικό προγραμματισμό διακοπών για τη νέα χρονιά, το 27% των Γερμανών επιλέγουν διακοπές πόλης ώστε να εξερευνήσουν διαφορετικά μέρη και πολιτισμούς ή διακοπές στους θερμούς προορισμούς της νότιας Ευρώπης.

Ονειρικές διακοπές για τους Γερμανούς είναι εκείνες δίπλα στη θάλασσα, με καλό φαγητό και ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση, ιδιαίτερα για τις οικογένειες με παιδιά. Το 39% προγραμματίζει διακοπές παραλίας μαζί με ολόκληρη την οικογένεια. Λίγοι είναι εκείνοι που επιλέγουν ταξίδια περιπέτειας στη φύση (9%).

Το πρόγραμμα ανταμοιβής Wyndham Rewards έχει 79 εκατ. μέλη σε όλο τον κόσμο.

Η Wyndham Hotels & Resorts είναι η μεγαλύτερη εταιρία franchise ξενοδοχείων με πάνω από 9.200 μονάδες σε 80 χώρες από όλο τον κόσμο, εκ των οποίων 100 βρίσκονται στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός