USTOA: Η Ελλάδα τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός των Αμερικανών το 2020

16-12-19 | ΑΓΟΡΕΣ

Τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός για τους Αμερικανούς είναι η Ελλάδα για το 2020, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε σε μέλη της η Ένωση τουρ οπερείτορ των ΗΠΑ, USTOA.

Δημοφιλέστερος προορισμός για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες το 2020 θα είναι η Ιταλία, ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Γαλλία, στην τρίτη η Ισπανία, η Ελλάδα και το Ην. Βασίλειο, στην τέταρτη η Ιρλανδία και η Ιαπωνία και στην πέμπτη η Γερμανία και τη Ν. Αφρική.

Η Ευρώπη έχει πολύ ισχυρή παρουσία στην αμερικανική αγορά, για άλλη μια χρονιά, με ζήτηση η οποία εντείνεται λόγω ποικιλίας του προϊόντος της και της αυξημένης ζήτησης, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της USTOA, Terry Dale.

Τα μέλη της Ένωσης ανέδειξαν επίσης τους 5 κορυφαίους ανερχόμενους ή «ψαγμένους» προορισμούς για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες το 2020. Αυτοί είναι η Αίγυπτος, η Κροατία και η Κολομβία (καταλαμβάνουν την πρώτη θέση) ενώ για πρώτη φορά στην κατάταξη αυτή μπαίνει η Σλοβενία, στη δεύτερη θέση, και ακολουθούν η Ταϋλάνδη, το Βιετνάμ και το Μαρόκο και η Αιθιοπία.

Οι τέχνες και ο πολιτισμός αναφέρθηκαν ως οι κορυφαίες κατηγορίες ταξιδίων από άποψη πωλήσεων το 2019, και ακολούθησε η παρατήρηση άγριας ζωής και τα ταξίδια στη φύση. Η απόκτηση εμπειριών από τον τόπο, οι μικρές ομάδες και τα μικρά πλοία και οι ψαγμένοι προορισμοί ήταν οι 3 κορυφαίες κατηγορίες ταξιδίων που αναφέρθηκαν από τις επιχειρήσεις που ειδικεύονται στις διακοπές δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ, ως εκείνες με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη την τελευταία πενταετία.

Όσον αφορά τους προορισμούς ή μέρη που οι Αμερικανοί εκδήλωσαν ενδιαφέρον να ταξιδέψουν άμεσα, πριν πλημμυρίσουν από επισκέπτες, πριν αλλάξουν οι κλιματικές συνθήκες ή άλλοι παράγοντες που θα επηρεάσουν την εμπειρία που προσφέρουν, πρώτη ήρθε η Ανταρκτική, και ακολούθησαν το Μάτσου Πίτσου στο Περού, ο μεγάλος κοραλλιογενής στην Αυστραλία και η Βενετία.

Το 60% της βάσης πελατών των μελών της ένωσης είναι ηλικίας 51 ετών και άνω. Η αμέσως μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα είναι οι 35-50 (μερίδιο 20%) και το 44% των μελών της Ένωσης ανέφεραν οτι τα οικογενειακά ταξίδια από ανθρώπους πολλών διαφορετικών γενεών ήταν η κορυφαία κατηγορία ταξιδίων όσον αφορά τους ρυθμούς ανάπτυξης το 2019.

Το 82% των μελών της USTOA αναμένουν αύξηση πωλήσεων το 2020, με το 45% να προβλέπει «εκρηκτική» χρονιά με αύξηση από 7% έως 10%.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google