Sabre: Αυτές είναι οι 5 κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια των Ασιατών το 2020

30-10-19 | ΑΓΟΡΕΣ

Tις 5 σημαντικότερες τάσεις που εντοπίζονται στις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των Ασιατών το 2020, μίας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές, κατέγραψε έρευνα της εταιρίας λύσεων τεχνολογίας στον τουρισμό, Sabre, βάσει εκτιμήσεων από 500 επαγγελματιών του τουρισμού από 24 χώρες.

Οι τάσεις αυτές είναι...

1. Οι ηλικίες από 35 έως 50 αντιπροσωπεύουν το 60% των πελατών των τουριστικών γραφείων, κάτι που σημαίνει ότι παρά την άνθιση των διαδικτυακών πλατφορμων για ταξίδια που διευκολύνουν τις κρατήσεις, οι σύγχρονοι ταξιδιώτες προτιμούν τα παραδοσιακά τουριστικά γραφεία. Τρεις στους 5 ερωτηθέντες είπαν οτι οι προσωποποιημένες διακοπές είναι ο βασικός λόγος που οι ταξιδιώτες προτιμούν το τουριστικό γραφείο, καθώς έτσι αγοράζουν μοναδικά πακέτα που αντιπροσωπεύουν τις ξεχωριστές ανάγκες τους.

2. Ο μέσος όρος ηλικίας των Ασιατών ανεβαίνει και μέσα σε μερικές δεκαετίες τείνει να γίνει η περιοχή της γης με το γηραιότερο πληθυσμό. Πάνω από το 40% των καταναλωτών που απευθύνονται σε τουριστικό γραφείο είναι άνω των 50 ετών, και πάνω από το ένα τρίτο όσων ερωτήθηκαν είπαν οτι οι συνταξιούχοι είναι οι πιο συχνοί πελάτες τους, μετά τις οικογένειες και τα ζευγάρια.

Τέσσερις στους 10 τουριστικούς πράκτορες επιβεβαιώνουν οτι τα ταξίδια για ομάδες συνταξιούχων βρίσκονται σε άνθιση, με τα πακέτα διακοπών να είναι ο βασικός λόγος που οι άνθρωποι άνω των 50 προτιμούν το τουριστικό γραφείο. 

Το 46% όσων περιλαμβάνονται στην ηλικιακή ομάδα 50-69, και το 60% των 70 και άνω ζητούν πακέτα που περιλαμβάνουν πτήσεις, ξενοδοχείο και μεταφορές, με τις δραστηριότητες ευεξίας ή τον προσκυνηματικό τουρισμό να είναι ο βασικός λόγος κράτησης.

3. Οι Ασιάτες λαμβάνουν όλο και περισσότερο υπόψη τους το περιβάλλον κατά τη διαδικασία κράτησης, με την έρευνα να δείχνει ότι πάνω από το 60% των ταξιδιωτικών συμβούλων καταγράφουν αύξηση της πρόθεσης για ταξίδια φιλικά στο περιβάλλον. Το 70% μάλιστα των ταξιδιωτών ζητούν επιλογές αειφορίας στα ταξίδια, και το 30% εναλλακτικές μορφές μεταφορών. 

4. Οι άνδρες κάνουν 10% περισσότερα μοναχικά ταξίδια σε σύγκριση με τις γυναίκες. Κατά την κράτηση, οι γυναίκες τείνουν να προτιμούν ομαδικά ταξίδια ενώ στα ταξίδια ζευγαριών το 40% των γυναικών αλλά και των ανδρών προτιμούν σύμβουλο διακοπών προκειμένου να βοηθήσει στην κράτηση.

5. Το 60% των ταξιδιωτικών συμβούλων επισημαίνουν οτι τα προσωποποιημένα ταξίδια είναι ο βασικός λόγος που προτιμώνται από τους Ασιάτες, βοηθώντας τους ταξιδιώτες από 34 και κάτω να κάνουν κράτηση διακοπών περιπέτειας (το 50% των ομαδικών κρατήσεων) ή να εντοπίσουν χαμηλές τιμές.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια