Τουρκικός τουρισμός: Οι "Ευρωπαίοι Τούρκοι" εισέφεραν 3,3 δισ.ευρώ το 2018

04-09-19 | ΑΓΟΡΕΣ

Έσοδα ύψους 3,3 δισ.ευρώ είχε το 2018 η Τουρκία από τους Τούρκους που ζουν στην Ευρώπη και επισκέφτηκαν τη χώρα τους για διακοπές. Συνολικά πέρυσι ταξίδεψαν 2,8 εκατομμύρια "Ευρωπαίοι Τούρκοι", σύμφωνα με μελέτη του Turkey Europe Education and Scientific Research Foundation (TAVAK).

Κατά μέσο όρο ξόδεψαν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους 1.175 ευρώ. Από αυτά, τα 460 ευρώ δόθηκαν για διαμονή, 106 ευρώ για ποτά, φαγητό και αναμνηστικά και περίπου 106 ευρώ για ψυχαγωγία.

Οι δαπάνες των Ευρωπαίων Τούρκων είναι σχεδόν διπλάσιες από αυτές των Γερμανών τουριστών στην Τουρκία, που είναι 590 ευρώ.

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι Τούρκοι έμειναν κατά μέσο όρο 24 ημέρες στη χώρα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους έναντι των 16 ημερών που πέρασαν οι Γερμανοί τουρίστες στην Τουρκία.

Ο λόγος της επίσκεψης στην Τουρκία δεν ήταν μόνο για να δουν τους συγγενείς τους, αλλά και για τους δημοφιλείς προορισμούς διακοπών, όπως η Κωνσταντινούπολη, η Αττάλεια, το Αλικάντε, η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και η νοτιοανατολική χώρα.

Το TAVAK εκτιμά ότι πάνω από 5.7 εκατομμύρια Ευρωπαίοι Τούρκοι ζουν σε 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 2.4 εκατομμύρια από αυτούς κατέχουν την τουρκική υπηκοότητα. Η Γερμανία φιλοξενεί τη μεγαλύτερη τουρκική κοινότητα με λίγο πάνω από 3 εκατομμύρια. Οι Κάτω Χώρες και η Γαλλία φιλοξενούν 478.330 και 434.540 Τούρκους, αντίστοιχα.

διαβάστε ακόμα

Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες
Νέες Σ.Σ.Ε. στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων