Πού πάνε οι Κινέζοι τουρίστες στην Ελλάδα

11-07-19 | ΑΓΟΡΕΣ

Θεαματική αύξηση κατά 27% κατέγραψαν οι αφίξεις των Κινέζων τουριστών στη χώρα μας το 2018, έναντι της προηγούμενης χρονιάς, φτάνοντας τους 134.570. Ανάλογη αύξηση, κατά 32%,υπήρξε και στις αφίξεις του 2017, όταν ήρθαν 106.264 Κινέζοι.

  Οι Κινέζοι τουρίστες φαίνεται να προτιμούν τουριστικά πακέτα διάρκειας 5-8 διανυκτερεύσεων, σε ξενοδοχεία 3-5 αστέρων, κόστους που δεν ξεπερνά τα € 2.500. Το 80% του συνόλου αγοράζει τουριστικά πακέτα αποκλειστικά για την Ελλάδα, το 10% προτιμά τουριστικά πακέτα Ελλάδας-Τουρκίας, ενώ το υπόλοιπο 10% προτιμά πακέτα συνδυασμένων διακοπών με άλλες χώρες. 

Νέες τάσεις που παρατηρούνται στη συμπεριφορά των Κινέζων τουριστών είναι η αύξηση του ποσοστού των μεμονωμένων τουριστών, η αναζήτηση αυθεντικών εμπειριών στους προορισμούς που επισκέπτονται, η αύξηση των πληρωμών μέσω κινεζικών εφαρμογών πληρωμής (Alipay, WeChat) αλλά και μέσω κινεζικών χρεωστικών καρτών (Union Pay), η αύξηση των επιχειρηματικών ταξιδιών και των ταξιδιών για ιαματικούς σκοπούς, η πραγματοποίηση ταξιδιών από ομάδες ζευγαριών συνταξιούχων, η τέλεση γάμων στο εξωτερικό και η μαγνητοσκόπηση τουριστικών εκπομπών σε διάφορους προορισμούς, με τη συμμετοχή γνωστών προσωπικοτήτων της κινεζικής βιομηχανίας θεάματος. 

Είναι προφανές, ότι η απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Πεκίνου η οποία, ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2017, από την Air China, έχει συμβάλει και αναμένεται να συμβάλει περαιτέρω στην ενίσχυση των εκατέρωθεν τουριστικών ροών.  Η αυξητική τάση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα είναι γενικού χαρακτήρα και μπορεί να αποδοθεί στην αύξηση του βιοτικού επιπέδου και μέσου εισοδήματος στην Κίνα και στην τόνωση της κατανάλωσης που προωθεί η κινεζική κυβέρνηση, η οποία ενισχύει τη δημιουργία μίας διευρυνόμενης μεσαίας τάξης. Η Ελλάδα καθίσταται σταδιακά ένας προσφιλής ευρωπαϊκός προορισμός για τους Κινέζους.

Το ενδιαφέρον για τη χώρα μας έχει ενταθεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, ενώ χαίρει σεβασμού ως χώρα με μακραίωνη ιστορία και πολιτισμό αντίστοιχο με τον κινεζικό. Βασικοί ελληνικοί προορισμοί για τους Κινέζους που επισκέπτονται την Ελλάδα είναι η Αθήνα, οι Κυκλάδες και η Πελοπόννησος, με πλέον δημοφιλείς προορισμούς τη Σαντορίνη και τη Μύκονο. Βασικές χρονικές περίοδοι διακοπών των Κινέζων είναι εκείνη της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς (τέλη Ιανουαρίου-αρχές Φεβρουαρίου), της Πρωτομαγιάς και των διακοπών Εθνικής Εορτής Λ.Δ. Κίνας (πρώτο δεκαήμερο Οκτωβρίου).  

 

διαβάστε ακόμα

Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά
Oceania Cruises: Πολυάριθμα νέα δρομολόγια κρουαζιέρας σε Αθήνα και Ελληνικά νησιά το 2025
Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»
Τουρισμός | Η Ελλάδα στο top 10 των ευρωπαϊκών προορισμών, που θα επισκεφτούν φέτος οι Αυστραλοί
Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας | Τουριστική Προβολή στη Βαρσοβία και το Βελιγράδι
Όμιλος Jet2.com και Jet2holidays | Έκρηξη κρατήσεων για το 2025 από το αεροδρόμιο του Μπόρνμουθ - Η Ρόδος στο top5