Τουρισμός: Το ένα τρίτο των Βρετανών millennials δεν θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό

24-05-19 | ΑΓΟΡΕΣ

Ένας στους πέντε βρετανούς ταξιδιώτες τείνει προς τις διακοπές εντός των συνόρων φέτος (staycation) εξαιτίας της σκιάς του Brexit, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας eight&four.

Η έρευνα εντόπισε ότι οι ηλικίες από 25 έως 44 νιώθουν περισσότερο τον αντίκτυπο του Brexit, με το ένα τρίτο να εγκαταλείπει τα σχέδια για διακοπές στο εξωτερικό.

Αντίθετα, μόλις το 12% των ηλικιών άνω των 45 προτιμά φέτος τις διακοπές στο εσωτερικό σε σχέση με τα διεθνή ταξίδια.

Το 79% των Βρετανών είτε έχουν αγοράσει πακέτο διακοπών πέρυσι ή ενδιαφέρονται να το κάνουν στο μέλλον, με τους millennial να εμφανίζουν μεγαλύτερη πρόθεση.

Από όσους αγοράσαν πέρυσι πακέτα, το 26% ειπε ότι το κίνητρό τους ήταν το value for money, ενώ το 20% ανέφερε τον παράγοντα διευκόλυνσής τους και το 18% την αίσθηση σιγουριάς λόγω προστασίας των διακοπών τους από την ABTA και την ATOL.

Το 35% προτίθεται να κάνει κρουαζιέρα, το 24% σαφάρι και το 23% είναι ανοικτό στην ιδέα των ταξιδιών σε επικίνδυνες ή δύσκολες περιοχές όπου τα ανεξάρτητα ταξίδια μπορεί να κρύβουν  κινδύνους.

Το 23% των καταναλωτών συνεχίζουν να θεωρούν γρήγορη και ευκολότερη την επιλογή τουριστικού γραφείου για οργάνωση των διακοπών τους, το 21% προτιμά την αριστεία και τη βαθιά γνώση που προσφέρουν και το 23% πιστεύει ότι τα τουριστικά γραφεία προσφέρουν πιο προσωπικές εμπειρίες.

Βασική πρόκληση για την επιστροφή των τουριστικών γραφείων στο προσκήνιο είναι να ξεπεράσουν την αντίληψη των καταναλωτών ότι οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι ακριβές, δήλωσε η επικεφαλής μάρκετινγκ της eight&four, Caroline Brosnan.

Επίσης, όπως τόνισε, χρειάζεται να προσαρμόσουν την προσφορά τους ώστε να ταιριάζει με το κοινό των millennial που ενδιαφέρεται για πληροφόρηση και τους Gen Z που ενδιαφέρονται για το κόστος των διακοπών.

Επίσης, η πολιτική αστάθεια (64%) και το έγκλημα (62%) είναι τα πιο σοβαρά ζητήματα που αναβάλλουν τα σχέδια των βρετανών για διακοπές στο εξωτερικό.

Το 39% αναβάλλει ταξιδιωτικά σχέδια σε έναν προορισμό εάν έχει κακό ιστορικό στο σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, το 29% λόγω περιβαλλοντικής μόλυνσης και το 18% λόγω ανισότητας των φύλων. 

Μόνο το ένα τρίτο των millennials δήλωσαν ότι η πολιτική αστάθεια τους αποτρέπει να επισκεφθούν μια χώρα και τα μεγαλύτερα εμπόδια θεωρούν ότι είναι η κοινωνική ανισότητα και η ανισότητα των φύλων αλλά και η έλλειψη σεβασμού στα δικαιώματα της κοινότητας LGBTQ.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»