Ο ισπανικός τουρισμός θα χάσει θέσεις εργασίας από ένα σκληρό Brexit

14-03-19 | ΑΓΟΡΕΣ

Ένα σκληρό Brexit, αναμένεται να θέσει σε κίνδυνο τουλάχιστον 25.000 θέσεις εργασίας στον τουριστικό τομέα της Ισπανίας σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της ισπανικής τουριστικής βιομηχανίας.   

Πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το Brexit θα επηρεάσει αρνητικά το σύνολο της Ευρώπης και, πάνω από όλα, προορισμούς όπως η Ισπανία, όπου οι Βρετανοί αποτελούν την πιο σημαντική πηγή της τουριστικής αγοράς. 

Επίσης, πολλοί αναλυτές αναφέρονται στις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι Βρετανοί σε ταξίδια τους σε ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ισπανία. Η Ισπανία πάντως προσπαθεί να επικεντρώσει την στρατηγική της πολιτική για τον τομέα του τουρισμού στην προσέλκυση επισκεπτών υψηλής εισοδηματικής στάθμης και επιδιώκει συμφωνίες μεταξύ της Κυβέρνησης, των Αυτόνομων Κοινοτήτων και του ιδιωτικού φορέα, με στόχο την ενδυνάμωση του εν λόγω τομέα.

Να σημειωθεί, ότι μεταξύ των 185 κρατών στον κόσμο η Ισπανία αποτελεί το τρίτο κράτος, στο οποίο πραγματοποιούνται οι μεγαλύτερες δαπάνες από τουρίστες. Η Ισπανία, προκειμένου να συνεχίσει να κάνει άλματα στο τομέα του τουρισμού, σχεδιάζει τη συνέχιση των επενδύσεων στον τομέα της ανάπτυξης του προϊόντος, προωθώντας νέους τουριστικούς προορισμούς, καθώς επίσης και επενδύοντας στις υποδομές της χώρας και τη συντήρηση των υπαρχουσών. Τέλος, οι αναλυτές προσθέτουν ότι η επιβολή φόρων δημιουργεί κωλύματα στον τουριστικό τομέα της Ισπανίας. Στο πλαίσιο αυτό, έχει παρατηρηθεί ότι η μείωση των φόρων οδηγεί σε μεγέθυνση του εν λόγω τομέα.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο