Expedia: Οι οικογενειακές διακοπές προτεραιότητα για τους Καναδούς- Οι top ταξιδιωτικές τους συνήθειες

04-03-19 | ΑΓΟΡΕΣ

Πάνω από το 40% των Καναδών ταξιδιωτών κάνουν συστηματικά οικογενειακές διακοπές και προτίθενται να δαπανήσουν τουλάχιστον 8 ώρες ταξιδεύοντας με αεροπλάνο ή οδικώς προκειμένου να φθάσουν στον επιθυμητό προορισμό.

Αυτό αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, έρευνα της μεγάλης ταξιδιωτικής πλατφόρμας Expedia, διερευνώντας τον Φεβρουάριο, μέσα από δείγμα 1.503 ατόμων, τις ταξιδιωτικές συνήθειες των καναδικών οικογενειών με παιδιά κάτω των 18 ετών.

Εάν ο χρόνος και το χρήμα δεν απασχολούσαν τους Καναδούς, ένας στους 5 δήλωσε ότι θα ταξίδευε κυριολεκτικά μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου για να εξερευνήσει την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια.

Το 50% των κατοίκων της Αλμπέρτα που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι προτίθενται να ταξιδέψουν πάνω από 8 ώρες αεροπορικώς μαζί με τα παιδιά τους, ενώ από την πλευρά του Ατλαντικού, το αντίστοιχο ποσοστό μειώνεται στο 30%.

Οι πατεράδες είναι ελαφρώς πιο πρόθυμοι για οικογενειακά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων σε σύγκριση με τις μητέρες (43% και 40% αντίστοιχα).

Η δημοφιλέστερη επιλογή προορισμού για τις επόμενες διακοπές τους αφορούσε παραθαλάσσιο μέρος (81%), ωστόσο στη δεύτερη θέση βρέθηκαν τα ταξίδια περιπέτειας (71%) με εξωτερικές δραστηριότητες. Οι γονείς νεαρής ηλικίας, κάτω των 40 ετών, και εκείνοι με παιδιά κάτω των 6 ετών, φαίνεται να προτιμούν αυτό το είδος διακοπών.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που συλλέγει η Expedia στον Καναδά, οι προορισμοί που δίνουν την αίσθηση ότι διαθέτουν το στοιχείο της περιπέτειας είναι εξαιρετικά δημοφιλείς. Μερικοί από αυτούς είναι οι Kahului, Μανίλα, Κόστα Ρίκα, Όκλαντ και Φοίνιξ.

Το αυξημένο κόστος διακοπών που συνεπάγονται τα οικογενειακά ταξίδια αποτελούν πρόκληση για το 42% των Καναδών. 

Το 75% των Καναδών δήλωσε ότι ο περισσότερος ποιοτικός χρόνος με την οικογένεια κατά τη διάρκεια των διακοπών είναι το κυριότερο στοιχείο ενός ταξιδίου. Δύο βασικές προϋποθέσεις για την επιλογή προορισμού, είναι οι κοντινές ατραξιόν (58%) και η πρόσβαση σε παιδικές δραστηριότητες, όπως η πισίνα (46%).

Η πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες για παιδιά δεν έχουν μεγάλη σημασία (12%) αναδεικνύοντας τη βαρύτητα που δίνουν οι Καναδοί σε δραστηριότητες για όλη την οικογένεια.

Άλλα στοιχεία που θεωρούν απαραίτητα στις οικογενειακές διακοπές, όπως προκύπτουν από την έρευνα, είναι…

-πρόσβαση σε επιλογές εστίασης για όλη την οικογένεια (37%)

-θετικές συστάσεις στο διαδίκτυο (40%)

-γειτονικά δωμάτια (17%)

Σύμφωνα με άλλα συμπεράσματα της έρευνας…

-Έξι στους 10 Καναδούς γονείς (58%) αναζητούν τρόπους για να μοιράζονται νέες γνώσεις και να κρατούν τα παιδιά τους απασχολημένα στις διακοπές.

-Οι κάτοικοι του Κεμπέκ τείνουν να θεωρούν τις διακοπές ως έναν τρόπο διασκέδασης αποκλειστικά, ενώ οι υπόλοιποι Καναδοί τείνουν να ενσωματώνουν εκπαιδευτικό υλικό στα ταξίδια τους (27% έναντι 18% των κατοίκων του Κεμπέκ).

-Τέσσερις στους 10 (43%) αναζητούν επιλογές φιλικές στο περιβάλλον κατά τον προγραμματισμό ταξιδίου. Όσοι έχουν περισσότερα από 4 παιδιά και παιδιά κάτω των 6 ετών τείνουν να ταξιδεύουν πάντα με αυτή τη φιλοσοφία.

-Το 33% των γονέων δήλωσε ότι παρότι δεν έχει αναζητήσει τέτοιες διακοπές στο παρελθόν, σίγουρα θα το σκεφτεί στο μέλλον.

-Σχεδόν οι μισοί (47%) χρησιμοποιούν ενοικίαση βιλών, με κουζίνα και επιπλέον χώρους, ιδιαίτερα οι κάτοικοι του Κεμπέκ και της Βρετανικής Κολομβίας.

-Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι η δημοφιλέστερη επιλογή των καναδικών οικογενειών, με το 47% να τη θεωρεί κυρίαρχο τρόπο εξερεύνησης ενός προορισμού. 

-Το 30% δαπανά από 3 έως 5.000 δολάρια στις οικογενειακές διακοπές.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google