DRV: Μικρή αύξηση το 2019 στα ταξίδια των Γερμανών

28-02-19 | ΑΓΟΡΕΣ

Mικρή μείωση της τάξης του 2% εντόπισε η έρευνα της GfK στις προκρατήσεις των Γερμανών στα online και παραδοσιακά τουριστικά γραφεία που πραγματοποιήθηκαν από το Νοέμβριο του 2018 έως και τον Ιανουάριο του 2019 και αφορούν διακοπές το καλοκαίρι του 2019.

Η μείωση αυτή χαρακτηρίζεται μικρή καθώς τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα κρατήσεων διαμορφώθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ. Έτσι, η εικόνα αυτή ξεπερνά τις προσδοκίες των ειδικών του τουρισμού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της γερμανικής ένωσης τουρ οπερέιτορ και τουριστικών γραφείων, DRV, Norbert Fiebig, η εικόνα κρατήσεων ερμηνεύεται σύμφωνα με τα επίπεδα ρεκόρ που παρουσίασε η αντίστοιχη περυσινή περίοδος, τονίζοντας οτι η περίοδο προκρατήσεων συνεχίζεται. Εξέφρασε δε την εκτίμηση οτι τις ερχόμενες εβδομάδες οι κρατήσεις θα κορυφωθούν.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των Γερμανών δεν διαφοροποιούνται σε σχέση με πέρυσι, με την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ισπανία, την Αίγυπτο, την Ιταλία, τη Βουλγαρία και την Πορτογαλία να είναι οι πιο περιζήτητες χώρες και το 2019.

Σε επίπεδο μακρινών αποστάσεων ξεχωρίζουν οι ΗΠΑ, ενώ η κρουαζιέρα παραμένει σημαντικός παράγοντας αύξησης της ζήτησης.

Οι κρατήσεις για Τουρκία κατά το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας τουριστικής χρονιάς παρουσίασαν αύξηση 58% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Έτσι, η χώρα συνεχίζει να ανακτά μερίδιο αγοράς από Ισπανία και Ελλάδα, έπειτα από την κρίση των προηγούμενων ετών. 

Την ίδια ώρα, η Τουρκία προσεγγίζει τα επίπεδα του 2015, όταν κατέγραφε 5,6 εκατ. αφίξεις από τη Γερμανία. Σύμφωνα με την DRV, η Τουρκία αποτελεί τον κινητήρα ανάπτυξης της βιομηχανίας σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη ισχυρή ανάπτυξη που καταγράφει η κρουαζιέρα.

Παρά τη μείωση στην έναρξη της χρονιάς, ο κ. Fiebig εκτιμά οτι η χρονιά θα έχει προκλήσεις λόγω της αναμενόμενης επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας, όμως, διευκρίνισε, αναμένει μικρή μονοψήφια αύξηση.

διαβάστε ακόμα

«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά