Ρωσικός τουρισμός: Διακοπές στην Ελλάδα τους μήνες εκτός τουριστικής αιχμής

15-02-19 | ΑΓΟΡΕΣ

Τους 11 ελληνικούς προορισμούς που ενδείκνυνται για ταξίδια καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, αντιπροσωπεύουν μια άγνωστη στο ευρύ ταξιδιωτικό κοινό Ελλάδα και ξεφεύγουν από τις παραδοσιακές διακοπές στο πρότυπο «ήλιος-θάλασσα», παρουσιάζει η ένωση ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Μόσχας.

Οι προορισμοί αυτοί αναδεικνύονται βάσει των δραστηριοτήτων για τις οποίες προσφέρονται και λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα τους, και είναι…

-Πελοπόννησος | Το νοτιότερο τμήμα της ελληνικής ενδοχώρας που αποτελείται κυρίως από μικρές πόλεις με φθηνά ξενοδοχεία. Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, το μέσο κόστος διαμονής σε ξενοδοχεία ενός και δύο αστέρων ανέρχεται σε 60 ευρώ, και δεν ξεπερνά τα 300 για την κατηγορία των πεντάστερων.

-Μυστράς, Μονεμβασιά | Συνδυασμός 2 προορισμών που απέχουν λιγότερο από 2 ώρες, με πλούσια βυζαντινή κληρονομιά. Προτείνεται ακόμη επίσκεψη στη Σπάρτη με πλούσια ιστορία. Το κόστος με πρόγραμμα VIP της Mouzenidis Travel ανέρχεται σε 120-140 ευρώ για τους ενήλικες.

-Γερολιμένας | Γραφικό χωριό στη Μάνη με 100 κατοίκους. Προσφέρεται για αυθεντικό ελληνικό φαγητό και ξεχωρίζει για τις βοτσαλωτές παραλίες του.

-Λουτρά Καϊάφα | Δεν είναι γνωστά στους Ρώσους. Λειτουργούν καθόλη τη διάρκεια του έτους και ενδείκνυνται για τουρισμό ευεξίας. Το νερό, κατά την παράδοση, προέρχεται από το μυστικό σπήλαιο των νυμφών, με θερμοκρασία 32 βαθμών Κελσίου.

 -Αλόννησος | Η ποικιλία των φυσικών τοπίων της αποτελεί ένα μοναδικό οικοσύστημα. Φιλοξενεί πάνω από 300 είδη ψαριών, 80 είδη πτηνών καθώς και ερπετά.

-Μακεδονία | Διαθέτει τη μικρότερη μέση τιμή διαμονής σε πεντάστερο ξενοδοχείο σε σύγκριση με τους υπόλοιπους 9 προορισμούς (94 ευρώ ανά διανυκτέρευση), την ώρα που στην Ανατολική Μακεδονία η τιμή εκτοξεύεται στα 207 ευρώ και στην Κεντρική στα 399 ευρώ.

- Αριδαία | Δημοφιλής προορισμός τουρισμού υγείας και ορεινού τουρισμού στην Ελλάδα χάρη στα Λουτρά Πόζαρ και το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν. Προτείνεται πρόγραμμα της Mouzenidis Travel συνδυαστικό με διακοπές στη Χαλκιδική. Το κόστος είναι 50 ευρώ ανά ενήλικα.

-Νυμφαίο | Ασυνήθιστο ορεινό χωριό, κοντά στη Φλώρινα. Σήμερα είναι ανάμεσα στα 10 ομορφότερα χωριά της Ευρώπης. 

-Καστελόριζο | Η πόλη του αποτελεί ενδιαφέρον δείγμα τοπικής αρχιτεκτονικής. Μοναδικής ομορφιάς είναι η Blue Cave.

-Σαμοθράκη / Φούρνοι Ικαρίας | Η Σαμοθράκη ήταν κάποτε αγαπημένος προορισμών των παγανιστών, και λέγεται ότι ο Ποσειδώνας παρακολούθησε την εξέλιξη του Τρωϊκού πολέμου από εκεί. Είναι επίσης ο τόπος προέλευσης του διάσημου στον κόσμο αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης που εκτίθεται στο Λούβρο.

Οι Φούρνοι στην αρχαία Ελλάδα ήταν σημείο εξόρυξης μαρμάρου.

-Νησιά Ιονίου/ Παξοί | Από τη δεκαετία του 1960, οι κάτοικοι των Παξών ασχολούνται με τον τουρισμό, την αλιεία και την παραγωγή ελαιόλαδου και κρασιού. Το ελαιόλαδο των Παξών είναι πολύ υψηλής ποιότητας και χρησιμοποιείται και στην παραγωγή σαπουνιού και σαμπουάν. Σύμφωνα με τη μυθολογία, οι Παξοί δημιουργήθηκαν όταν ο θεός Ποσειδώνας χτύπησε με την τρίαινα του την Κέρκυρα, αποκόπτοντας το νότιο άκρο της και σχηματίζοντας τους Παξούς, για να στεγάσει τον έρωτά του με την Αμφιτρίτη. Έχασε όμως την τρίαινα του, την οποία βρήκαν οι Παξινοί και την έκαναν έμβλημά τους.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός