Ρωσικός τουρισμός: Αύξηση της ζήτησης για πολυτελή καταλύματα σε Ελλάδα και Κύπρο

11-02-19 | ΑΓΟΡΕΣ

Aύξηση 8-10% καταγράφει η ζήτηση στη ρωσική αγορά για πολυτελείς διακοπές στην Ελλάδα και την Κύπρο (πολυτελείς βίλες και ξενοδοχεία), σύμφωνα με τον επικεφαλής πολυτελών διακοπών της Elion Club, θυγατρικής της Mouzenidis Group, Roman Sarbash.

Ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν στην αύξηση αυτή είναι οι επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία πολυτελών ξενοδοχείων στις 2 χώρες. Εκτιμάται ότι το 80% του συνόλου των ξενοδοχείων επενδύσεων σε πολυτελή ξενοδοχεία την τελευταία πενταετία αφορά πολυτελείς μονάδες. Σε καθεμία από τις 2 χώρες, κάθε χρόνο ανοίγουν από 2 έως 4 νέα πολυτελή ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με την Elion Club, τα περισσότερα ξενοδοχεία και βίλες στην Ελλάδα που ανήκουν στην κατηγορία πολυτελείας άνοιξαν πρόσφατα στη Χαλκιδική, την Αττική, την Κέρκυρα, τη Μύκονο και την Κρήτη, ενώ στην Κύπρο γίνονται επενδύσεις στις υποδομές πολυτελείας του λιμανιού της Λεμεσού όπως μαρίνες, γήπεδα γκολφ κτλ.

Σε επίπεδο προσφοράς της Mouzenidis Travel προσφέρονται 40 πολυτελείς μονάδες στην Ελλάδα και πάνω από 10 στην Κύπρο. Το μέσο κόστος διαμονής 2 ενηλίκων ανά ημέρα, για μια Junior Suite ή μια Family Suite το 2018 ξεκινούσε από 400-500 ευρώ.

Την τελευταία τριετία καταγράφεται αύξηση τιμών διαμονής σε ξενοδοχεία πολυτελείας σε Ελλάδα και Κύπρο της τάξης του 8-10%, χωρίς όμως να επιβραδύνει τη ζήτηση καθώς συνοδεύεται από εκτενείς ανακαινίσεις και βελτιώσεις υπηρεσιών στο κόνσεπτ των ξενοδοχείων αυτών.

Η αύξηση της ζήτησης για πολυτελή ξενοδοχεία οφείλεται επίσης στην διεύρυνση των υπηρεσιών υψηλού επιπέδου που προσφέρονται, σύμφωνα με τις αλλαγές που καταγράφονται στη σύγχρονη αγορά ταξιδίων πολυτελείας.

Έμφαση δίνεται στις υπηρεσίες σπα, οι οποίες προσφέρονται από τα ξενοδοχεία σε συνεργασία με κορυφαία διεθνή σπα και brand καλλυντικών. Σύμφωνα με την Elion Club, οι ταξιδιωτικές δαπάνες για υπηρεσίες σπα σε πολυτελή ξενοδοχεία στην Ελλάδα φθάνουν το 25% του συνολικού κόστους των διακοπών.

Πολλά ελληνικά και κυπριακά ξενοδοχεία επιδιώκουν επίσης συνεργασίες με βραβευμένους σεφ, διάσημους αθλητές και προπονητές, οργανώνοντας προγράμματα γυμναστικής, αθλημάτων και ευεξίας.

Το μερίδιο των ταξιδιωτών που προτιμούν διακοπές πολυτελείας στη χώρα μας και την Κύπρο το 2018 αυξήθηκε στο 9% στη Mouzenidis Travel, στο σύνολο των τουριστών που ταξίδεψαν από τη Ρωσία στις 2 χώρες.

Ο κ. Sarbash εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 2018 η τάση αύξησης της ζήτησης για πολυτελείς διακοπές στις 2 χώρες θα συνεχισθεί, ιδιαίτερα μετά τη δημιουργία και ανάπτυξη αντίστοιχων τουριστικών προϊόντων από ρώσους τουρ οπερέιτορ. Ήδη, κατά την περίοδο προκρατήσεων που διανύουμε, καταγράφεται αύξηση της ζήτησης για πολυτελείς διακοπές στις 2 χώρες, σύμφωνα με τα δεδομένα κρατήσεων στη Mouzenidis Travel.

διαβάστε ακόμα

Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα